Eleven Tavasz Fesztivál - Összművészeti programsorozat 32 helyszínen Újbudán

Dizájn vásár, aukció, múzeumpedagógia foglalkozások, workshopok és felolvasások is várják az érdeklődőket május 6. és 8. között az Eleven tavasz fesztiválon 32 helyszínen Újbudán a Bartók Béla úton.

Faur Zsófia galériatulajdonos az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában elmondta: három éve a fesztivál egyik célja, hogy minél több látogatót vonzzanak az országból a Bartók Béla útra és környékére. Május első hétvégéjén 32 helyszínen ingyenes programok várják az érdeklődőket.


Hangsúlyozta, hogy a fesztivál idei vendége Portugália; az ország alkotói parafából készült dizájntermékkel és gasztronómiai kínálatával lesznek jelen, de szerveznek azulejocsempe-készítést is.

 

bartok


Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gellért szálló idén kapcsolódott be a programsorozatba. Szombaton és vasárnap a szállóban egész napos dizájnvásár várja a látogatókat, a szombat esti jótékonysági aukció során pedig 11 nemzetközi hírű magyar művész dizájntárgyaira licitálhatnak az érdeklődők, a befolyt összeggel a Korai Fejlesztő Központot támogatják.


A Fogadj örökbe egy kiskertet című, általános iskolások és gimnazisták számára meghirdetett projekt során 18 helyszínen - galériákban, éttermekben és kávézókban - a résztvevők 2-4 fős csoportokban balkonládákban alakítanak ki kis kerteket múzeumpedagógus segítségével. Az alkotásokat zsűri értékeli, de lesz közönségszavazás is - tette hozzá Faur Zsófia.


A kétnapos Rendelj egy novellát című programon a Kelet kávézóban az érdeklődőknek az általuk kiválasztott novellából olvasnak fel.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása