Osztálytalálkozó - Stúdiósokkal készített előadást a Gólem

A Gólem Stúdió és a Madách Imre Gimnázium Thália Stúdió koprodukciója a Jurányi Inkubátorházban látható.

 

A Gólem Színház ajánlója:

 

A Gólem Színház fontosnak tartja, hogy kinyissa kapuit minden színházszerető ember előtt, ezért néhány évvel ezelőtt életre hívtuk a Gólem Stúdiót, amely olyan „civilek” számára jött létre, akik hobbiként a színjátszást jelölik meg önéletrajzukban, akik polgári foglalkozásuk mellett szeretnének többet megtudni a színházról, akik szívesen állnak a világot jelentő deszkákon. A legjobb hobbi, a legizgalmasabb feladat, a legnagyobb kihívás az amatőr színház, mert a közös érdeklődés életkortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül összehozza az embereket: közösen, érdek nélkül.

 

A „közösen” ezúttal a szó legszorosabb értelmében valósult meg. Április 3-án nagy sikerrel mutattuk be a Madách Imre Gimnázium Thália Stúdiójával karöltve létrehozott produkciónkat. Dancs István Osztálytalálkozó című műve, mely két idősíkon játszódik, nagyszerű lehetőség volt az együttműködésre. A gimnazista alakulat és felnőtt színjátszóink összmunkája igazi színházi csemegét nyújt a nézőknek, ráadásul újabb szintre emelte a Gólem Stúdió munkáját. A fiatalok lendületes, élettel teli játékossága kitűnő párost alkot a felnőttek fegyelmezett, sokat látott világával. A Jurányi Inkubátorház nagytermében, kétszer is telt ház előtt mutathatták meg, hogy az „amatőr” kifejezés esetükben nem értékítélet, „csak” egy kategória, azt jelenti: nem kapunk fizetést azért, amiben jók vagyunk!

 

 oszttal vidam kep

Fotó: golemszinhaz.hu

 

Az előadásról:

 

„Most a bankett után majd köszönünk egymásnak, néhányan még közösen szállunk fel az éjszakai hatosra, már aki még tud járni, azután valaki leszáll, és kilép az életünkből. Majd egy másik is - a következő megállónál. Megígérjük, hogy felhívjuk egymást, de nem lesz mit mondani. Aztán nem hívjuk fel. És minket se hívnak. És akkor nagyjából ennyi volt. A négy év.”

 

A tettes mindig visszatér a bűntény helyszínére. Így járunk mi is vissza újra meg újra – a múltunkba. Minden egyes osztálytalálkozó fiatalságunk bűntényeinek helyszíne, emlékeink, ifjúságunk birodalma. Felidézi titkos vágyainkat, terveinket, első szerelmeinket. Csak mi tudjuk, mit terveztünk, csak mi emlékszünk, kiről álmodoztunk… Mi történik azonban akkor, ha kamaszkori álmaink a huszadik osztálytalálkozón hirtelen napvilágra kerülhetnek? Mit tennénk meg azért, hogy begyűjtsük a papírt, amit annak tudatában írtunk, hogy úgysem kerül elő többé? És miért számít még mindig, hogy mit gondoltunk, éreztünk, hittünk húsz évvel ezelőtt?

 

A szerző tudja, miről beszél. Több mint húsz éve tanít a VII. kerületi Madách Imre Gimnáziumban, ez idő alatt diákok ezreivel találkozott már. Színdarabjában most arról mesél, amit maga körül lát: fiatalokról és idősekről, vágyakról és reményekről, szerelemről és boldogságról. Vagy annak hiányáról. Az életről, amit ismer. Az életről, amit ismerünk.

 

A következő előadás időpontja: 2016. május 23. hétfő, 19:00 – Jurányi Nagyterem

 

süti beállítások módosítása