Két díjat is kapott a Félvilág a Nashville Filmfesztiválon

Két díjat is kapott a Nashville Filmfesztiválon a Félvilág című kosztümös magyar thriller: két másik filmmel megosztva elnyerte a közönségdíjat, Gryllus Dorkát pedig a legjobb színésznőnek járó különdíjjal jutalmazták.

 

A negyvenhetedik alkalommal megrendezett filmfesztiválon 42 ország 62 nagyjátékfilmje versenyzett. Gryllus Dorka az első magyar színésznő, akit Nashville-ben díjaztak - közölte a filmet gyártó Film Positive Productions pénteken az MTI-vel.


Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró filmjét Magyarországon decemberben a Duna tévécsatorna mutatta be, február óta a budapesti és vidéki art mozikban is megtekinthető.

 

felvilag

Fotó: mecenatura.mediatanacs.hu


A film elismeréseinek száma a nashville-i díjakkal tizenegyre emelkedett, az elmúlt héten kapott öt díjat a kaliforniai Tiburonban, korábban pedig négy Magyar Filmdíjat a 2. Magyar Filmhéten. A thriller 2015 szeptemberében a Montreal World Filmfesztiválon kezdte nemzetközi fesztiválkörútját, amelynek Nashville a nyolcadik állomása volt, jelenleg Dallasban látható.


A Félvilág az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. Szász Attila és Köbli Norbert előző közös munkája, A berni követ tavaly szintén Montrealban mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt és megnyerte az elsőfilmes verseny Bronz Zenit díját.


A film gyártását a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatta.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása