Kalandok Éve az Operettben: Négy bemutatóval és a Kálmán Imre Teátrum megnyitásával készülnek

Az Operettszínház következő évada a Kalandok éve szlogent kapta, a 2016/17-es műsortervben a Kocsák Tibor-Miklós Tibor szerzőpáros Lady Budapest című musicalje is szerepel, de érkezik az Ének az esőben, A víg özvegy és a Kreatív kapcsolatok című kortárs operát is színpadra állítják. A teátrum balettegyüttesének új vezetője Bodor Johanna.

A jövő évad bemutatóiról és újdonságairól Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető elmondta, hogy a szlogen választás nem véletlen, olyan darabokat tűznek műsorra, melyekben a történelmi, szerelmi és karrierkaland is megtalálható.

 

evad03

 

“A 2016/17-es évad első bemutatója Kocsák Tibor és Miklós Tibor, annak idején a Bakáts téren Utazás címmel bemutatott musicalje, a Lady Budapest lesz. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából színpadra állított zenés produkcióban Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Szinetár Dóra és Mészáros Árpád Zsolt játszák többek között a főbb szerepeket. A feszültségekkel teli darab jól illeszkedik a mai világunkba, ahol magunk is részesei lehetünk hasonló kalandoknak. Izgalmas előadás készül Somogyi Szilárd rendezésében a középpontban egy szerelmi háromszöggel, miközben a történelem átszövi a hátteret” – árulta el a színház művészeti vezetője.

 

Ilyen volt az évadbejelentő sajtótájékoztató:

 

 

Az évad következő “kalandjáról”, a Kreatív kapcsolatok című opera bemutatójáról, mely a Miskolci Operafesztivállal közös produkció, Kero kifejtette, hogy áttörést várnak az előadástól: “Úgy vélem a fiatalok is szeretni fogják Beischer-Matyó Tamás kamaraoperáját, melynek nem csupán a zenéje fantasztikus, hanem a lélektani dráma története is izgalmas, akár egy jó krimi is lehetne. A Frankó Tünde, Lukács Anita, Kendi Lajos és László Boldizsár szereplésével készülő művet Székely Krisztina állítja színpadra.”

 

Az évad harmadik premierje a Szegedi Szabadéri Játékokkal koprodukcióban készülő Ének az esőben, Harangozó Gyula rendezésében. Nacio Herb Brown és Arthur Freed musicalje 2017. február 17-től látható majd az Operettszínházban Dancs Annamari, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté, Gálvölgyi János, Szinetár Dóra, Szabó P. Szilveszter és Szulák Andrea szereplésével.

 

evad01

 

“Musical, opera és a zenés komédia után természetesen nagyoperett bemutatóra is számíthatnak a nézők. Régóta készülünk arra, hogy A víg özvegy újra műsorra kerüljön, ráadásul külföldön is nagyon várják a darabot. Fischl Mónika és Bordás Barbara lesznek a mi 'özvegyeink', mellettük Homonnay Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Faragó András ‘Topi’, Lukács Anita, Lévai Enikő, Vadász Zsolt, Boncsér Gergely, Földes Tamás, és Peller Károly áll színpadra Lehár operettjének főszerepeiben. Az előadást Szabó Máté rendezi. A víg özveggyel Izraelbe is elutazunk, ugyanis hosszútávú együttműködésünk a tel-avivi operaházzal a jövő évadban is folytatódik” – hangsúlyozta Kero, aki azt is hozzátette, hogy valamikor a következő évadban az egykori Moulin Rouge épületében megnyílik a Kálmán Imre Teátrum, ahol nemcsak musical- és operettprodukciók készülnek, hanem a tervek szerint irodalmi klub, jazz koncertek, nótaest is szerepelni fog a repertoáron.

 

evad02

 

Kerényi Miklós Gábor bemutatta a színház balettegyüttesének új vezetőjét, Bodor Johannát is. “A szakmai lelkem és tudásom legjavát szeretném “bedobni” és nyújtani és szívügyem segíteni a szakmában dolgozó művészeknek. Örülnék, ha a táncosok rövid pályánk alkonyán is biztonságban éreznék magukat. Kevesen tudják, de a Magyar Állami Operaház után 54 táncossal az ország legnagyobb balettegyüttesét foglalkoztató színház, az Operettszínház” – avatott be terveibe Bodor Johanna.

 

Lőrinczy György főigazgató arról is szót ejtett, hogy elindítanak egy ifjúsági-történelmi bérletsorozatot és együttműködnek a Nemzeti Múzeummal. A bérletben az Abigélt, a Csínom Palkót, a Marie Antoinette-t és a Lady Budapesetet lehet majd megnézni, és ezzel a történelmi bérlettel ingyenes programokon is részt vehetnek a fiatalok a múzeumban. Hozzátette, hogy 18 bérletsorozata van a színháznak és több koprodukcióval is készülnek.

 

evad04

 

“Kero most jött haza Szentpétervárról, ahol a Mosoly országa című operettet rendezte. A jövő évadban Miskolcon a Viktória, Kolozsváron a Cigányszerelem, Debrecenben pedig A denevér című előadást láthatja a közönség. A víg özveggyel pedig a tel-avivi operaházban szerepelünk. Egész nyáron dolgozunk, 15 helyszínen 56 előadást mutatunk be. Jövő héten Müncheben lép fel a társulat a Marica grófnővel, de hamarosan Törökországban és Triesztben is népszerűsítjük az operettet és az Operettszínházat" – tette hozzá a főigazgató, aki a jövő évad ismertetését követően kiemelte:
”Ebben az évadban az utolsó bemutatónk a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalünk május 20-án az Átrium Film-Színházban, melyet Pedro Almodóvar filmje alapján Réthly Attila rendez.”

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása