Cate Blanchett az ENSZ menekültügyi hivatalának jószolgálati nagykövete lett

Cate Blanchett az ENSZ menekültügyi hivatalának (UNHCR) jószolgálati nagykövete lett. A kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő közleményben köszönte meg és örömmel vállalta a megbízatást.

    blanchett

 

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa hétfőn emlékeztetett: az ausztrál színésznő, aki a napokban Jordániában szíriai menekültcsaládokat látogatott meg, már bizonyította elkötelezettségét a menekültek ügye iránt.
    

"Nagy büszkeséggel tölt el, hogy elvállalhatom ezt a szerepet. Sohasem volt még ilyen kritikus kérdés, hogy kiálljunk a menekültek mellett, és megmutassuk szolidaritásunkat" - fogalmazott Blanchett.
    

Jelenleg 60 millió menekült és otthonától megfosztott ember él világszerte, számuk a második világháború óta nem volt ilyen magas.
    

Az UNHCR jószolgálati nagyköveteként egy évig szoros együttműködésben dolgozik majd Blanchett a szervezettel, hogy felhívja a figyelmet az otthonukból erőszakkal elűzött emberekre.
    

Blanchett egy másik Oscar-díjas színész, Angelina Jolie nyomába lép a jószolgálattal, Jolie évekig töltötte be ezt a posztot, majd 2012-ben a menekültügyi hivatal különleges megbízottja lett.

süti beállítások módosítása