Iskolákban népszerűsíti Arany Jánost és Zichy Mihályt a Zichy Szín-Műhely

Iskolákban népszerűsíti Arany János műveit és Zichy Mihály illusztrációit a Zichy Szín-Műhely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

 

Az országos turné május 11-én a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskolában kezdődik, majd Budapesten, Egerben és Ráckevén folytatódik, előkészítve a közoktatásban Arany János születésének 200. évfordulóját - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

 

arany janos

 

Az előadásokon Bacsa Ildikó, Turek Miklós színész-rendező, Kövesdi László és Koltai Vivien lép fel. A Híd-avatás, a Vörös Rébék, az V. László, a Rozgonyiné, a Tetemre hívás, az Ágnes asszony, a Szondi két apródja, a Mátyás anyja, a Bor vitéz, a Pázmán lovag és A walesi bárdok című balladákat feldolgozó produkció zenei kíséretét Szántó Katalin fuvolaművész adja.


A színház az iskolákba megy elnevezésű programsorozatban színházat, festészetet, zenét és irodalmat visz az ország általános és középiskoláiba a Zichy Szín-Műhely a festőgéniusz halálának 110. évfordulója alkalmából. A Versek és balladák valamely ritmusban általunk - Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival című előadásban Arany 11 legismertebb balladájának keresztmetszetét XXI. századi összművészeti megközelítésben láthatják a diákok. A különleges produkcióval arról is megemlékeznek a művészek, hogy Arany János 160 esztendeje vetette papírra a Pázmán lovag vígballadát.

süti beállítások módosítása