Molnár Piroska maffiafőnök lesz - Jövőre 5 bemutatót tart a Thália

Francia bohózatot, táncos színházi produkciót, romantikus és klasszikus vígjátékot is láthat a közönség az új évadban a Thália Színházban, ahol a 2016/17-es szezonban öt bemutatót, köztük négy nagyszínpadi és egy stúdiószínpadi premiert tartanak.

    

Csányi Sándor művészeti vezető a színház csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a következő évad nagyszínpadi bemutatói között van Francis Veber Bérgyilkos a barátom, Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok, Alexandre Dumas és Jean Paul Sartre Kean, a színész című műve és egy Carlo Goldoni-darabot is műsorra tűznek, A főnök meg én meg a főnök címmel. Az Arizona Stúdióban Venyegyikt Jerofejev Moszkva-Petuski című művét láthatja a közönség.


thalia

    

Hozzátette, hogy a színház a jövő évadban is megszervezi fesztiváljait: szeptember 5. és 11. között a Vidéki Színházak Fesztiválja, 2017. február 22. és 27. között a Humorfesztivál, május 17. és 21. között pedig a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje várja a közönséget.
    

A következő évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát a Bérgyilkos a barátommal nyitja a színház október 8-án. A Balfácán vacsorára és a Magas szőke férfi felemás cipőben szerzőjének művét - első nagyszínpadi rendezéseként - Vida Péter állítja színpadra. Az előadás szereplője Nagy Viktor, Tamási Zoltán, Szabó Győző, Gubás Gabi, Bánovits Vivianne, Hajmási Dávid és Mózes András.
    

Csányi Sándor elmondta, hogy a francia bohózatot egy különleges táncos produkció követi, a Gellérthegyi álmok című darab feldolgozása Schell Judit és Finta Gábor olvasatában látható. A "tánc- és színházi fantáziát", amelynek bemutatóját november 5-én tartják, prózai színházban újszerű, különleges vetítési technika használatával állítják színpadra.
    

A Kean, a színészt 2017. március 4-én Kelemen József rendezésében mutatják be, a főbb szerepekben Szervét Tiborral és Gubás Gabival. Mint Hamvai Kornél, a színház irodalmi vezetője elmondta, Edmund Kean, a 19. század ünnepelt Shakespeare-színésze 1833-ban halt meg, a darabot 1836-ban írta róla Dumas, majd később Sartre átírta, meghaladva Dumas eredeti művét. A romantikus vígjáték a színház lényegét feszegeti, a színész meghasonlását, éleslátóan, rengeteg humorral - tette hozzá.
    

Az évad negyedik nagyszínpadi bemutatójaként Carlo Goldoni Két úr szolgája című vígjátékát A főnök meg én meg a főnök címmel tűzik műsorra Sebestyén Aba rendezésében. Hamvai Kornél kiemelte, hogy a commedia dell'arte korszakának végén született, a 270 éves, karaktersémákon alapuló vígjátékból új színpadi változatot készítenek, a történetet a mai Olaszországba helyezik. Csányi Sándor hozzátette, hogy a darabban a helyi maffia fejét - amely eredetileg férfiszerep - Molnár Piroska alakítja, mellette az előadásban Vida Péter is játszik, a bemutatót 2017. április 29-én tartják.
    

Szintén a Thália Színház saját produkciójaként mutatják be a Moszkva-Petuski című regény alapján készülő előadást. A darabot Tamási Zoltán alkalmazta először színpadra 2008-ban, most az Arizona Stúdióban ismét az ő rendezésében látható Fodor Annamária, Tóth Eszter és Tamási Zoltán szereplésével november 27-től.
    

Csányi Sándor kiemelte, hogy a Thália Színház az idei évhez hasonlóan a következő évadban is kínál kedvezményes bérletkonstrukciókat.
    

A színház tájékoztatása szerint január 1-je óta társulati színházként működnek. A nagyszínpadon - a fesztiválok előadásain kívül - szinte csak saját előadást játszanak, így többször tudják saját produkcióikat műsorra tűzni. A színház befogadott stúdióelőadásai között lesznek a jövő évadban is a Manna Produkció, a Nézőművészeti Kft., a Forte Társulat, az Apró Színház és a FÜGE Produkció előadásai.
    

Az idei évadra a nagyszínpadi előadásokat tekintve 96 százalékos nézettséget várnak a szezon végére. A jelenleg 17 tagú társulattól egy színésznő, Lovas Rozi távozik.

 

 

 

süti beállítások módosítása