Stúdióban és iskolákban is látható a Klamm háborúja Szatmárnémetiben

Korlátozott számban még kaphatók belépőjegyek Rappert-Vencz Gábor színész előadására, amelyet Kai Hensel kortárs német drámaíró nagysikerű monodrámája, a Klamm háborúja alapján Ovidiu Caița meghívott vendégrendező vitt színre.

Az előadás legközelebb 2016. május 18-án, 18 órától tekinthető meg a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos stúdiótermében. A produkció ezt követően május folyamán több alkalommal is látható majd Szatmárnémeti középiskoláiban, osztálytermi színházi előadásként.

 

Az Ács Alajos Játékszínben sorra kerülő előadásra belépők elővételben kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra között a színház Horea úti jegypénztárában, illetve a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő oldal segítségével, valamint előadás előtt a helyszínen is beszerezhetők.

 

 plakat

 

A kortárs német szerző monodrámáját Német Ifjúsági Színházi Díjjal ismerték el 2002-ben. A szöveg egy tanár és osztálya különös harcát mutatja be. A tanulók levélben tudatják német irodalom és nyelvtanárukkal, hogy teljes mértékben őt okolják egyik diáktársuk előző iskolai évben, érettségi előtt elkövetett öngyilkosságáért. Levélben megfogalmazott hadüzenetükben teljes ellenállást hirdetnek, semmilyen szinten nem hajlandóak együttműködni tanárukkal, aki ugyan a lehetőségekhez mérten megpróbál tovább tanítani a normális iskolai keretek között, ám ezt az osztály bojkottálja. Hamarosan Klamm tanár úr is meghirdeti saját, a teljes tanintézménnyel szembeni háborúját…


Az előadás létrejöttét a budapesti HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyezte.

 

Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása