Utcaszínházi fesztivál a Bátori Nyár programján

A már megszokott Nyírbátori Zenei Napok és a Szárnyas Sárkány Hete mellett könnyű- és komolyzenei koncerteket, színpadi előadásokat és gasztronómiai fesztivált is kínál az érdeklődők számára a Bátori Nyár 2016 programsorozata a nyírségi kisvárosban.

 

A június elejétől augusztus végéig tartó színes rendezvénysorozat központi eseményei az ötvenedik alkalommal megrendezendő zenei napok és az idén huszonnégy éves nemzetközi utcaszínházi fesztivál lesznek - hangzott el az esemény beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Nyírbátorbans.

 

szarnyas sarkany

Fotó: Sipeki Péter, szon.hu


A Bátori Nyár június 1-jén kezdődik Müller Péter író előadásával, majd a Nyírbátori Koncertfúvószenekar tanévzáró koncertje következik június 4-én. Az ExperiDance Produkció az Ezeregy év című darabját hozza el a nyírbátoriaknak június 21-én, július 8-án pedig indul a Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál. A Európa-szerte ismert háromnapos kulturális esemény szervezését az idei évtől az önkormányzat vette át; a programban - az eddigi fesztiválokhoz hasonlóan - színházi és utcaszínházi társulatok, zenei és táncegyüttesek, bábosok, csepűrágók, zsonglőrök, bűvészek, élőszobrok gólyalábasok szórakoztatják majd a közönséget.


Július 11-től 17-ig a 10. Bátori Országos Színjátszó és Musical Tábort rendezik meg, az egyhetes kurzus alatt szakemberek adnak segítségek azoknak a növendékeknek, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a színjátszással, vagy csak ismerkednének a színpad világával.


Július 30-án a Nyírbátori Fúvószenei Találkozóval indul a zenei napok programsorozata, amelynek kínálatán tíz koncert szerepel. Augusztus 7-én Vivaldi-estjével fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, augusztus 13-án Molnár Ferenc Caramel ad közös koncertet a Kodály Filharmonikusokkal. Augusztus 14-én a Budapest Jazz Orchestrával vacsoraesten vehetnek részt az érdeklődők, az augusztus 19-i záróhangversenyen a Miskolci Szimfonikus zenekar lép fel Pitti Katalin operaénekes közreműködésével.


A Bátori Nyár ideje alatt éjszakai fürdőzést, lovas és gasztrotalálkozót egyaránt rendeznek, a lazább zenei stílus kedvelőinek az augusztus 12-én és 13-án megrendezendő DeathCrew könnyűzenei- és rockfesztivál nyújthat kikapcsolódást Nyírbátorban.

 

(MTI)

 

 

 

süti beállítások módosítása