Egy hét, öt előadás - Elindult a Pinceszínházi metszet

Május utolsó és június első napjaiban öt, ebben az évadban bemutatott, új előadását tűzi egymás után műsorra a repertoárjából a Pinceszínház.

 

Május 31-én volt látható az Egy rózsaszál szebben beszél című darab, melyben János vitéz titkaira derült fény. Június 2-án, csütörtökön a Kék rókában Cecile, a budai úriasszony házasságtörés gyanújába keveredik, ám ő mesterien bánik nem csak a szavakkal, hanem a férfiakkal is. Herczeg Ferenc szalondarabjában Szalay Mariann, Széles Tamás, Szanitter Dávid, Juhász Réka és Szirtes Balázs szerepel Kőváry Katalin rendezésében.

 

Fej nelkuli4 

 

Június 3-án egy krimi kerül a színpadra; a Fej nélküli holttestben Maigret felügyelő kideríti, mit rejt a bőrönd mélye. Vörös Róbert rendező azt ígéri, hogy nem csak a bűntény, de a gyanúsítottak személyisége és életútja is ugyanolyan izgalmas a darabban. Az előadás szereplői Kaszás Gergő, Egri Márta, Szatory Dávid, Székely B. Miklós, Hábermann Lívia, Széll Attila és Csákvári Krisztián.

Június 6-án, hétfőn az idei évad egyik legnagyobb sikere, Tasnádi István Finito című szatírája kerül a nézők elé. A darab a IV. Humor Fesztiválon a legjobb előadás díját kapta a Thália Színházban. A barokkos verselésben előadott darabban mindenki az életét megunt, kertvégi budiba bezárkózott, 44 éves nagyábrándi, egykori húsüzemi dolgozó vesztét akarja, ha már az életéből nem tud profitálni. Az előadás szereplői: Bajomi Nagy György, Györgyi Anna, Szabó Éva, Felhőfi Kiss László, Kocsó Gábor, Balázsovits Edit, Molnár Csaba, Tóth József, Kedvek Richárd, Juhász Réka, Georgita Máté Dezső.


A sorozatot június 7-én a Hamlet zárja; Horgas Ádám mozgás- és látványszínházi elemeket használó rendezésében a négy színész számtalan szerep bőrébe bújik, a kellékek és jelmezek cseréjével gyakran váltogatják karaktereiket Jaskó Bálint, Juhász Réka, Szirtes Balázs, Gerner Csaba közreműködésével.

 

 

süti beállítások módosítása