Színházi és cirkuszi szakképző intézményt hozhat létre Békéscsabán a Maciva

A békéscsabai közgyűlés csütörtöki döntése értelmében színházi és cirkuszi szakképzéssel foglalkozó középiskolai tagintézményt hozhat létre a Magyar Cirkusz es Varieté Nonprofit Kft. (Maciva) a békési megyeszékhelyen.

    

Fekete Péter, a Maciva ügyvezető igazgatója, a Békéscsabai Jókai Színház korábbi vezetője levélben fordult a békéscsabai közgyűléshez, hogy a Maciva által fenntartott Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola képzését szeretné kibővíteni egyebek mellett színész, színháztechnikus, porondtechnikus, táncos és szcenikus képzésekkel. 


feketeeter

    

E képzések egy részét jelenleg a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája végzi a Békéscsabai Jókai Színház bázisán. Ezt a képzést Fekete Péter átvenné a gyulai oktatási intézménytől, és a Jókai Színház együttműködésével Békéscsabán hozna létre egy tagintézményt idén augusztus 15-vel. A pedagógusokat az új tanévben átvenné a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola. 
    

Mint Fekete Péter a levélben írta, a gyulai képzőhely vezetőjét megkereste, aki nem zárkózott el az átalakítástól. A képzést - ahogyan korábban is történt a gyakorlati oktatás - a Békéscsabai Jókai Színház egyes helyiségeinek hosszú távú bérlésével oldanák meg, ehhez kérte a közgyűlés - mivel a békéscsabai önkormányzat a színház épületének tulajdonosa - hozzájárulását. 
    

A közgyűlés egyhangúlag, 15 igen szavazattal hozzájárult a kéréshez. 
    

Fekete Péter tájékoztatása szerint a Maciva megkereste az illetékes kormányhivatalokat, és a tagintézmény működési engedély iránti kérelmét határidőre benyújtják.

süti beállítások módosítása