"Semmi más nem érdekel a színházban, csak az érzelem" - Pindroch Csaba egyedül lép színpadra

Június 24-én a balatonföldvári Kultkikötőben tartják a szabadtéri ősbemutatóját a Sebestyén Elemér Segítség! Megnősültem! című regényéből készült egyszemélyes vígjátéknak, amelynek előadója, producere és társ-színpadra alkalmazója Pindroch Csaba.

 

A Fidelio interjújából:

 

“Régóta terveztem egy olyan jellegű megmérettetést, amikor egyedül vagyok a színpadon. Mivel saját produkcióról van szó, akárcsak a Mr. és Mrs. esetében, amit öt éve hatalmas sikerrel játszunk a feleségemmel, Verebes Lindával, tudtam, hogy szem előtt kell tartanom mind a művészi, mind a gazdasági szempontokat. Sokat jártam vidéken és megfigyeltem, hogy a stand-uposokra és a pszichológusok előadásaira van igény – sajnos. A két dolgot akartam vegyíteni, igazi színházi produkciót létrehozni. A feleségem révén találtam rá Sebestyén Elemér regényére, aki mellesleg ismert krimiíró Anthony Grey néven. Radnai Márk rendezővel közösen készítettük a színpadi változatot. Komoly kérdéseket feszegetünk benne, rengeteg humorral” – árulta el a darab kapcsán Pindroch Csaba.

 

pindroch

 

A felvetésre, miszerint a házasság humor és konfliktusforrásként jelenik meg a regényben, a színész elmondta: “Azt mondják, a nők abban reménykednek, hogy a férfiak megváltoznak a házasság után, de nem változnak meg. A férfiak pedig abban reménykednek, hogy a nők nem változnak meg a házasság után, de megváltoznak. Ezt a nagy közhelyet, dilemmát rengeteg darab boncolgatja, de olyat még nem láttam, ahol nem csak a férfiak gyenge oldalát mutatják meg, hanem a nőkét is – ha van”.

 

Pindroch Csaba arról is beszélt, valójában semmi más nem érdekli a színházban, csak az érzelem. “A férfi és a nő közötti megfoghatatlan vibrálás. 16 éve élek együtt a feleségemmel, van három gyermekünk, nincsenek botrányainak. A Segítség! Megnősültem! amolyan őszinte szerelmi vallomás a menyasszonyok, a feleségek, a nők felé. A férfi, akit játszom, szereti a feleségét, de vannak problémák. Talán nem is a feleséggel, hanem inkább a női nemmel. Amikor ezzel szembetalálkozik az ember egy könyvben vagy színházi előadásban, boldogan felsóhajt, hogy nem csak nála van így. Az üzenete pedig az, hogy egyetlen dolog rosszabb a férfi-nő kapcsolat, a házasság összes nyűgjénél: a magány” – fejtette ki a színész.

 

A kőszínházi bemutatóra októberben kerül sor a Thália Színházban.

 

A teljes interjút itt olvashatják.

süti beállítások módosítása