Három díjat nyertek Pintér Béláék Zágrábban

Pintér Béla és Társulata Horvátországban aratott sikert a Titkainkkal.

pinter titkaink

 

Stefanovics Angélát választották a legjobb színésznek a zágrábi Kazalište Kerempuh vasárnap este végződő 40. Fadil Hadžić Days of Satire színházi fesztiválján. A legjobb előadás, és A legjobb színpadi szöveg díját is a Titkaink kapta.

 

Ez volt a 2015-2016-os évadban a Titkaink negyedik külföldi vendégjátéka, az előadás Szarajevó, Lipcse és Athén után a horvát fővárosban is sikerrel szerepelt. Az előadást a következő évadban is játsszák a Trafóban.

 

„Egyikünk sem tökéletes, és bizony mindannyiunknak vannak titkai... Nem vagyunk hibátlanok... De a valóság józan fanatikusai vagyunk, és a jó kompromisszumok robotosai." /Pánczél elvtárs/

 

A’80-as évek szocialista Budapestjén játszódó történet közege a táncház, központi problémája az ügynökké válás, a társadalmat meghatározó trauma. A stílusteremtő színházi alkotó, Pintér Béla és Társulata tizenöt esztendejének tetőpontja a darab. Őszinte könyörtelenséggel mutatja be, miként fordul át minden érték az ellenkezőjére, és hogyan teszi elviselhetetlenné a létezést az ember mindennapjaiba beférkőző hatalom. A múlton keresztül a máról és a jövőről is szól.

 

süti beállítások módosítása