A Rómeó és Júlia zárja a Fesztiválakadémiát - Molnár Piroska lesz a dajka

Shakespeare halálának 400. évfordulója alkalmából Prokofjev Rómeó és Júlia szvitjét keltik életre a Fesztiválakadémia Budapest záróestjén színészek és zenészek július 24-én a Zeneakadémián.

 

A zenekari átirat a Fesztiválakadémia művészeinek előadásában szólal meg. Rómeót Nagy Norbert, Júliát Zsigmond Emőke, Capuletnét Bánfalvi Eszter, a dajkát Molnár Piroska, Lőrinc barátot Székely B. Miklós alakítja Galgóczy Judit rendezésében. Az előadásban a zene kap nagyobb hangsúlyt, a színészek által előadott szövegrészletek Prokofjev szvitjének tételeit tükrözik vissza. A produkció a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész-házaspár által alapított Fesztiválakadémia Budapest záróprogramja. A négynapos, hiánypótló kamarazenei fesztivál mesterkurzusokkal kezdődött.

 

fesztivalakademia

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás 

 

A fellépők magját azok az előadók adják, akikkel a művészházaspár korábban itthon és külföldön rendszeresen fellépett, így mások mellett Vilde Frang, James Boyd, Nicolas Altstaedt, Fenyő László, José Gallardo, Kocsis Zoltán, Jonathan Cohen, Anna Reinhold, Thomas Dunford, Alina Ibragimova, Homoki Gábor, Rohmann Ditta, Fejérvári Zsolt, Lendvay József, Maxim Rysanov, Jing Yang, Kokas Dóra, Klenyán Csaba, Balog József, Ittzés Gergely, Káip Róbert, Pavlovits Dávid és Szalai András. Kelemen Barnabás és Boris Andrianov.


A rendezvény egyik különlegessége, hogy a mesterkurzusokba a közönség is betekinthet előzetes regisztráció alapján. A fesztiválon fellépő művészek pedig a növendékekkel együtt próbálnak és adnak elő egy-egy tételt.


A Fesztiválakadémia az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása