Szirtes Tamás új épületet szeretne a Madách Színháznak

Szirtes Tamás reméli, ez az újítás nyereséges, de minimum rentábilis lehet.

A Madách Színház jelenlegi igazgatója, Szirtes Tamás ismét pályázik a teátrum vezetésére; az újabb ötéves igazgatói ciklusban új játszóhelyet alapítana, amelyet önerőből hoznának létre - írta a Népszabadság, amelynek Szirtes Tamás annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Fővárosi Közgyűlés kiírta a színház-igazgatói pályázatokat.

 

Szirtes Tamas

    

Szirtes Tamás elmondta, hogy az új helyre azért van szükség, mert repertoárjuk kinőtte az Erzsébet körúti színházat, jelenleg a RaM Colosseumot bérlik száz pluszestére. Elképzelése szerint az új játszóhelyet önerőből hozná létre a Madách Színház, erre fedezetet jelentene a jegybevételük és a társaságiadó-jóváírással járó tao-bevételük jelentős eredménytartaléka.
    

Szirtes Tamás másik új terve az úgynevezett passzív repertoár aktivizálása. A nagy zenés előadások ugyanis kiszorítják egymást és pihentetni is kell őket. A következő évadban ilyen lesz a József és a színes szélesvásznú álomkabát, valamint a Spamalot, míg turnéváltozattal újra műsorba kerül a Jézus Krisztus Szupersztár. Az erőteljes látványvilágú, nagy színpadi stábbal játszott verzióval körbejárnák a vidéki, a produkcióhoz alkalmas hatalmas játszóhelyeket. Az igazgató erre sem kér extra támogatást, szándékai szerint önerőből finanszíroznák a turnékat is.

    

A kérdésre, hogy tervezi-e utódja kinevelését, azt felelte, hogy már évek óta ezt teszi. Ennek dacára egyedül pályázza meg a posztot - olvasható a lap keddi számában.

süti beállítások módosítása