Megnyílt a 26. Művészetek Völgye - Több mint 1000 program vár

Megnyílt a 26. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, Veszprém megye három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz napon keresztül több mint ezer kulturális program várja az érdeklődőket.

    muveszetek

 

A Taliándörögdön tartott pénteki megnyitón Oszkó-Jakab Natália program- és marketingigazgató elmondta: a fesztivál három települése közül Taliándörögdön a színházé lesz a főszerep, Kapolcson a könnyűzene, Vigántpetenden pedig a komolyzene kerül a középpontba. 
    

A Taliándörögdi Nemzeti Szín-tér programjait a Nemzeti Színház szervezi, de Színművészeti Egyetemnek is saját udvara lesz a településen. A színház színpadon kortárs társulatokat láthat a közönség és a faluban alakították ki a Fonó-udvart is.


muveszetek2

    

Vigántpetenden a katolikus templomban minden este komolyzenei koncerteket rendeznek, itt lesz hallható Rákász Gergely orgonahangversenye is. A kapolcsi katolikus templomban pedig a Virtuózok versenyben megismert fiatalok, köztük Boros Misi is fellép majd.
    

Kapolcson kapott helyet idén is a fesztivál nagyszínpada. A MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Paddy and the Rats, a Kiscsillag és az Erik Sumo Band, a zárónapon pedig Skye és Ross áll színpadra Morcheeba-ból.     

 

muveszetek3

 

Kapolcson lesz udvara a Design Terminálnak, Harcsa Veronikának, Hobonak és itt várja a közönséget a Momentán udvar és a Kaláka versudvar is.
    

A pénteken kezdődött tíznapos programok július 31-én, vasárnap zárulnak. A települések közt minden nap délelőtt tíz órától késő éjjelig óránként közlekednek Csigabusz jelzésű fesztiválbuszok.

 

 

süti beállítások módosítása