Rost Andreával és Marc Hellerrel érkezik az Otello a Margitszigetre

Verdi alkotása, a Shakespeare tragédiája alapján komponált Otello július 29-én és 31-én látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Rost Andrea és Marc Heller amerikai tenor főszereplésével.

 

A Szabad Tér Színház ajánlója:

 

Amikor két olyan zseniális mester találkozik, mint az operatörténet egyik legtöbbet játszott komponistája, Verdi és a drámaírás legnagyobb mestere, Shakespeare, az minden kétséget kizáróan kivételes művet eredményez. A velencei mór tragédiája a pusztító féltékenységről és az odaadó szerelemről szól, középpontjában az idegen férfival, aki nem tudja az érzéseit kordában tartani, és ártatlan szerelmével, aki mindvégig hű marad hozzá. Otello és Desdemona, az (opera)irodalom egyik leghíresebb szerelmes párjának története a személyes és a politikai féltékenységről, a hatalomvágy, az árulás és az irigység örök tragédiájáról mesél.

 

Otello


Verdi utolsó előtti műve a zene és a dráma varázslatos egységét teremti meg: olyan intenzitást és drámai lényeglátást tükröz, amely az áriákon túl egy-egy rövid vokális megszólalásban is drámai cselekményt közvetít. A címszerep a drámai tenor szerepkör nagy kihívása, amely erőteljes, ugyanakkor gyengéd hangzást követel, és a kiemelkedő zenei intelligencia mellett magával ragadó színészi képességeket.

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Operaház előadásában elevenedik meg a népszerű mű, amely utoljára kerül színre Vámos László rendezésében. A szabadtéri bemutató különlegessége, hogy Desdemona szerepében a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas világhírű szoprán, Rost Andrea látható, a címszerepet pedig a világhírű fiatal tenor, Marc Heller alakítja, aki először lép fel Magyarországon, és a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására Belfast, Barcelona és Salt Lake City operaszínpadai után érkezik Budapestre.

 

 

Verdi lenyűgöző zenéje Madaras Gergely, a fiatal kora ellenére Európa számos országában sikerrel debütált és rangos díjakat elnyert karmester vezényletével szólal meg a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara és énekkara közreműködésével.

 

"Lehetünk ugyan a mai világban sikeres és hivatással rendelkező nők, a feleség általában férje hivatását, karrierjét szolgálja. Ebben a darabban pontosan ez történik. Desdemona Otellót akarja megmenteni az ármánytól, és közben maga lesz az intrika, a cselszövés áldozata. A szerelem a végzete. Azért annyira tragikus az opera vége, mert mindketten ártatlanul halnak meg. Manapság is sok nő számára komoly szerep, hogy kiszolgálja és segítse pályáján a férjét. Az ezt felvállalóknak szükségük van biztos háttérre, amiért hajlamosak és hajlandók mindent feláldozni. A férfiak között kevés ilyen jellemű embert látok" - mondta Rost Andrea.

 

 Otello4

 

Giuseppe Verdi

Otello
olasz nyelven, magyar felirattal

2016. július 29. és 31. (péntek, vasárnap) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

A Szabad Tér Színház szabadtéri bemutatója a Magyar Állami Operaház együttműködésével.

 

A Szabad Tér Színház tájékoztatja a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira látogató vendégeit, hogy a 2016. július 28-tól a Margitszigeten kezdődő csatornázási munkálatok miatt a 26-os buszok megváltozott (rövidített) útvonalon közlekednek: az Árpád híd metróállomástól az Árpád híd irányából közelítik meg a szigetet, a végállomás a Szabadtéri Színpad bejáratánál lesz. A szintén módosított útvonalon járó 226-os autóbuszok az Óbudai Sziget és az Árpád híd M között közlekednek, betérve a Margitszigetre is, egészen a Szabadtéri Színpadig.

 

 

süti beállítások módosítása