Mark Rylance saját darabjával tér vissza a West Endre

Saját darabjával tér vissza a West Endre Mark Rylance ősszel. Az Oscar-díjas brit színész a Nice Fish című komédiában lesz látható Londonban, a darabot felesége, Claire van Kampen rendezi.

 

A Nice Fish korábban telt házzal futott Amerikában, a Harvard Egyetemen működő American Repertory Theatre-ben és a New York-i St Ann's Warehouse színpadán. A brit fővárosban a Harold Pinter Színházban lesz látható november 15. és január 21. között. Mark Rylance a kortárs amerikai költővel, Louis Jenkins-szel írta a darabot, amelynek ősbemutatóját 2013-ban tartották az új és innovatív művek befogadásáról híres minneapolisi Guthrie Színházban.

 

nice fish

 

A színész az amerikai Középnyugaton töltött tinédzseréveiből merítette a kritikusok által rendkívül viccesnek, mégis mélyrehatónak tartott történetet, amely két minnesotai jéghorgászról, Ronról és Erikről szól. Az ő hétköznapi életük elé tart görbe tükröt, ahogy a kapásra várva "az életről, a kutyák és a farkasok közötti különbségekről és elveszett karórákról elmélkednek".

 

A Nice Fish az amerikai szereposztásban lesz látható Londonban, Mark Rylance mellett Jim Lichtscheidl alakítja a főszerepet a darabban, amelynek díszletét Todd Rosenthal, jelmezeit a magyar származású Ilona Somogyi készítette. Azok, akik halnak vagy jéghorgásznak öltözve, pecabottal mennek majd a londoni előadásokra, érkezési sorrendben ingyen jegyet kapnak egy külön a számukra fenntartott páholyba. Előadásonként négy ilyen jegyet osztanak ki.

 

Az Oscar-, BAFTA-, Tony- és Olivier-díjas Rylance, aki korábban tíz évig volt a Globe színház művészeti vezetője, legutóbb a felesége által írt Farinelli and the King (Farinelli és a király) című drámában szerepelt a londoni West Enden, V. Fülöp spanyol királyt alakította nagy sikerrel.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása