Óbudán játszik Balla Eszter, Mészáros Máté és Debreczeny Csaba

Az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum legújabb nyári bemutatója augusztus 3. és 7. között öt alkalommal lesz látható az Óbudai Társaskör kertjében.

 

Az Óbudai Társaskör ajánlója:

 

Glattauer új drámája megmutatja a család társadalmi beágyazódásának fontosságát és ennek a beágyazódásnak közvetlen hatásait az egyes emberre, annak életére és mindennapjaira. Méltó követője a szerző Gyógyír északi szélre című darabjának, amelynek budapesti bemutatója az Óbudai Társaskörben volt 2011-ben, s amely már meghaladta a 100. előadást. A Párterápia augusztus 3-7. között öt alkalommal lesz látható az Óbudai Társaskörben Znamenák István rendezésében.

 

parterapia


„Daniel Glattauer színdarabja elsősorban a mid-life házassági válságot és annak következményeit állítja a cselekmény középpontjába vígjátéki keretek között. Valóban szükségszerű, hogy együtt letöltött közel húsz év után, kamasz gyerekekkel és sikeres társadalmi előmenetellel a házas felek egymásra unjanak, csak idegesítsék egymást? Valóban a ma oly divatos családterapeuta a megoldás? A csodadoktor praktikái, vicces játékai meghozzák a megoldást? A számtalan mondvacsinált sérelem, apró figyelmetlenség végleg kiölte az igaz érzelmeket? (...) Nos, ezen kérdésekről fog szólni előadásunk. Hihetetlenül vicces helyzetek az emberi konokságról, az érzelmi vakságról, a megvezetésről és arról, hogy a csodadoktor is egy gyarló ember. Daniel Glattauer új drámája megmutatja a család társadalmi beágyazódásának fontosságát és ennek a beágyazódásnak közvetlen hatásait az egyes emberre, annak életére és mindennapjaira. Méltó követője a Gyógyír északi szélre című darabnak, amely már meghaladta a 100. előadást. Az Orlai Produkciós Iroda az utóbbi években több előadásban foglalkozik a családdal, a belső mozgatórúgókkal – ennek a sornak folytatása ez az előadás. Célunk, hogy három remek színésznek adjunk jó szereplehetőséget, három csodálatosan megírt karaktert úgy, hogy miközben tükröt tart a középkorúaknak, saját hibáikra irányítja a fókuszt, elgondolkodtat, remekül szórakoztat. Lehet, hogy a nézőtéren sokan fogják mondani: na, ez nem rólunk szólt! Pedig...” - fogalmazott az előadásról Znamenák István.

 

parterapia2


Daniel Glattauer:

Párterápia


Fordította: Kajtár Mária


Szereplők:
Balla Eszter
Debreczeny Csaba
Mészáros Máté


Jelmez: Cselényi Nóra
Díszlet: Znamenák István
Grafika: Csáfordi László
Világítási terv: Kehi Richárd
Rendező munkatársa: Kovács Heni
Rendező: Znamenák István
Producer: Orlai Tibor

 

 

süti beállítások módosítása