Lajkó, cigány az űrben - Egy filmben Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor

Lengyel Balázs a napokban kezdi el forgatni első nagyjátékfilmjét, Lajkó cigány az űrben címmel.

A fekete komédia a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készül és bő egy hónapig forog több helyszínen, többek között Kiskunlacházán, Csobánkán, Várpalota, Ócsa és Oroszlány ipari és katonai létesítményeiben.

 

 

keresztes

 

Keresztes Tamás

Lengyel Balázs (A répa) első mozifilmjének gyártását a Filmalap 313,96 millió forinttal támogatta, és elkészítésében közreműködik a Honvédelmi Minisztérium. A Lajkó – cigány az űrben egy fekete komédia lesz, amelyből kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem egy Lajka nevű kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. A történet szerint 1957 elején a Szovjetunió úgy dönt, baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. A legmegfelelőbb jelöltnek az utazásra Serbán Lajos, Lajkó ígérkezik, aki permetezőpilótaként már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz és az űrhöz. Mikor azonban Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra...

 

A forgatókönyvet Lengyel Balázs a saját ötlete alapján Lovas Balázzsal közösen írta. "A Lajkó a XX. század történelmének őrültségeit és sötétségét vígjátéki eszközökkel megmutató történet. Hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események. A XX. század nagyszüleink százada, az ő sorsaik nyögik azoknak a borzalmaknak a súlyát, amiről talán humorral lehet a legőszintébben beszélni, és ami kihat a mai generációk életére is" - mondja Lengyel Balázs a történetről.  

 

Az alkotók szándéka szerint a Lajkó olyan humoros közönségfilm lesz, amely korosztálytól függetlenül kínál szórakozást a nézőknek, miközben a történelem konkrét eseményei elé állít görbe tükröt.

 

A címszerepet Keresztes Tamás alakítja, illetve Gyabronka József és Pálffy Tibor lesznek a film főbb szereplői, de mellettük feltűnik majd mások mellett Papadimitriu Athina, Trokán Anna és Trokán Nóra, Szirtes Ági, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor és magyarok mellett német, ukrán és orosz színészek. A film producere Pusztai Ferenc, operatőre Réder György, látványtervezője Valcz Gábor.

 

A film várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

 

süti beállítások módosítása