Rejtő, a megejtő - Őszi premierre készülnek Sopronban

Már próbálják a Rejtő, a megejtő című vidám, zenés előadást a Soproni Petőfi Színházban. A produkció premierje szeptember 24-én lesz, a teátrum nyílt napján. A nyári előbemutatót augusztus 13-án Vászolyban tartják.

 

A Soproni Petőfi Színház ajánlója:


"Uram! A késemért jöttem!" E mondat után utazhatunk egy olyan világba, amely egyedi és megfejthetetlen marad mindig. Egyszerűen megejtő. Ezt szeretnék a soproni társulat tagjai is megmutatni a közönségnek Pataki András rendező vezetésével.

 

rejto1

 

Rejtő Jenő szellemiségét idézi meg a zenés, szórakoztató rendhagyó est, melyet Varga Róbert újságíró állított össze. A műsor egyúttal tiszteleg a népszerű, tragikus sorsú, viharos életű magyar író előtt, aki rövid, alig 38 évig tartó földi pályafutása alatt összesen 120 bohózatot, jelenetet, villámtréfát és 42 regényt írt. Az egész életműve abszurd ötletek, groteszk humor, bizarr alakok és helyzetek áradása volt. Karikatúraszerű, valószerűtlen figurák és kalandok suhannak elénk egy olyan világban, ahol a képzelet sem szab határokat.

 

Az esten kedvelt kabaréjelenetei, regényrészletei, írásai mellett érdekességként elhangzanak olyan versek is, melyeket szintén Rejtő Jenő vetett papírra. Természetesen, a legendás Rejtő hősök, többek között Fülig Jimmy, Piszkos Fred, Troppauer Hümér, Van der Gullen Félix és társainak kalandjaiba is bepillanthatunk, s megelevenedik a pesti kabaré világa.

 

rejto2

 

A kávéházi zongorista pedig játszik nekünk, és megosztja rejtői mélységeket idéző bölcsességeit velünk arról: Élni azt jelenti, mint örülni bármi áron. Még akkor is, ha embernek lenni nagy betegség... És sajnos gyógyíthatatlan is...

 

Rejtő Jenő szerepében Ács Tamás látható, akivel együtt komédiázik Molnár Anikó, Simon Andrea, Horváth László, Papp Attila és Savanyu Gergely. A zongoránál: Papp Gyula, a Mini és a Skorpió együttes legendás billentyűse.

 

süti beállítások módosítása