Készül a Balkán kobra Békéscsabán

Újabb darab munkafolyamata kezdődött el a békéscsabai teátrum falai között. A Balkán kobra olvasópróbáját a Jókai Szalonban tartották.

 

Mi jut eszünkbe, ha azt halljuk: Balkán? Egy különleges, más világ, másfajta gondolkodás, feszes, ritmus, tempó, lövöldözés, zene és talán egy kicsit a Kusturica által rendezett Macsakajaj-féle őrület? 

 

kobra

 

Ivan Kušan és Tasnádi István művében mindez adott, kiváló karakterekkel fűszerezve, akik mindenre hajlandóak azért, hogy pénzhez jussanak. A mindennel üzletelő férj, az őt unó feleség, a pénzért bármire hajlandó paraszt, egy szerelméért akármire képes rendőr - és nem utolsó sorban a balkáni háborút megjárt, rettenes bérgyilkos, Kobra. A feleség minden eszközt bevetve próbál megszabadulni dúsgazdag férjétől... De vajon lesz-e valaki, aki segíti a célját, vagy saját kezébe kell vennie a fegyvert?

 

Ivan Kusan eredetileg Galócza című darabja a harmincas években játszódik, Tasnádi István átdolgozása a kilencvenes évekbe helyezi a történetet. Az eredeti színdarab többször szerepelt hazai színházak programjában. Nagyon szeretem a balkáni hangulatot - fogalmazott a rendező, Katkó Ferenc, reményeim szerint a Jókai Színházban is egy szórakoztató előadás születik majd.

 

A helyzetkomikumoktól sem mentes, zenés komédiát a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal (Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház) közösen mutatja be teátrumunk. A főbb szerepekben Csomós Lajos, Komáromi Anett, Gulyás Attila, Czitor Attila, Köböl Lilla, Tege Antal, Ferenczi Attila, Katkó Ferenc és Szabó Lajos látható.



 

 

 

 

süti beállítások módosítása