Kibővített programmal vár a 15. Interetno fesztivál Szabadkán

Öt szerbiai és hét külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 27. között az Interetno fesztiválon a vajdasági Szabadkán, a rendezvény az idén ünnepli 15. évfordulóját, ezért a megszokottól hosszabb és látványosabb lesz – ígérik a szervezők.

 

A fesztivál hivatalos honlapján olvasható program szerint a fellépő tánccsoportok Magyarországról, Argentínából, Oroszországból, Uruguayból, Észak-Ciprusról, Costa Ricából, valamint Szerbiából érkeznek a magyar határhoz közeli településre.


A szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint az utóbbi tizenöt évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A csoportok ezúttal is szerveznek táncházat, ahol saját nemzetük táncait tanítják majd az érdeklődőknek.

 

interetno


A résztvevők augusztus 22-én és 23-án Szabadka testvérvárosában, Kiskunhalason is fellépnek, augusztus 25-én pedig Zentán mutatkoznak be.


A népművészeti fesztiválon az idén koncertet ad többek között a Romano Drom, a Cimbaliband, a Góbé zenekar, a Gypo Circus, a Belau zenekar, valamint a szabadkai Juhász zenekar és a Ravnica tamburazenekar. A szervezők megfogalmazása szerint "a világzenei kisszínpadon fellépő zenekarok a Kárpát-medencei népzenei hagyományokból indulnak, és szabadon variálják a dzsessz-, blues-, country-, pop- és klasszikus zene elemeit".


Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható. A szabadkai városháza előtti téren kialakított Etnopolisban emellett gasztronómiai sátrak, kézműves kirakodóvásár, olvasókuckó és játszóház kap helyet.


A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása