Kanadába is ellátogat a Szegedi Kortárs Balett

Négy új darabot tervez a 2016-2017-es évadra a Szegedi Kortárs Balett, a társulat szeptemberben Kanadában, októberben Bulgáriában turnézik.

 

Pataki András igazgató a 29. évadját kezdő társulat sajtótájékoztatóján elmondta, az együttes szeptember elején Kanadába látogat. Az 1956-os forradalom jubileuma alkalmából Torontóban és Montrealban két Bartók-műre - a Fából faragott királyfira és a Táncszvitre - készült koreográfiát adnak elő.


Októberben a Szófiai Magyar Intézet meghívására utazik az együttes Bulgáriába, ahol a Rítus című produkciót 23-án a fővárosban, majd két nap múlva Plovidivban játsszák - közölte a szakember.

 

szegedi kortars

Fotó: Szegedi Kortárs Balett


Juronics Tamás művészeti vezető elmondta, a Szegedi Kortárs Balett - a táncegyüttesek közül elsőként - elnyerte a Művészetek Palotája által alapított az évad társulata címet. Így első premierjüket a CAFE Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében október 10-én a MÜPA-ban tartja, ekkor a Henryk Górecki lengyel zeneszerző utolsó művére, a IV. Szimfóniára készült eARTh című produkciót mutatják be.


Novemberben előbb a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában az eARTh mellett Enrico Morelli olasz vendégkoreográfus Igor Sztravinszkij egyik legizgalmasabb zenéjére készült Menyegző című darabját láthatja a közönség - közölte a táncművész.


Februárban Abszurdia címmel egy képzelt országban zajló furcsa eseményekről szóló fantasy-mesét állít színpadra az együttes Szegeden, majd néhány nappal később Budapesten. Az évad utolsó premierjeként május elején a Művészetek Palotájában Christoph Willibald Gluck Don Juan című művére, illetve Vivaldi Négy évszak című darabjára készült koreográfiát mutatja be a társulat - tudatta a művészeti vezető.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása