Pécsi Napok 2016: Aradról is érkezik színház

Mintegy 30 programmal, köztük a Kiscsillag, a 30Y és a Ripoff Raskolnikov Band koncertjével várja látogatóit a Pécsi Napok szeptember 16. és 25. között.

    

A rendezvénysorozat a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-nek eljuttatott közleménye szerint gasztronómiai hétvégével kezdődik. 
    

Pécs romániai testvérvárosa, Arad napjának alkalmából kiállítása nyílik Giotto Doichita festőművésznek a Művészetek és Irodalom Házában. A Bóbita Bábszínházban az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a MASZK Egyesület adja elő Theo Herghelegiu Tündéri című kortárs drámáját.  


pecsinapok

    

A fesztivál nemzetközi fellépői között lesz a Mario & The Teachers, valamint Pécsre érkezik az európai blues egyik legkülönlegesebb előadója, az osztrák Ripoff Raskolnikov Band. A Pécsi Napok ideje alatt rendezik meg a Fúvószenekarok XIII. Nemzetközi Fesztiválját is.
    

A pécsi Dóm téren és a Rózsakertben felállított színpadokon a Kiscsillag, a 30Y, az Intim Torna Illegál, a Besh o droM, Takáts Eszter zenekara, a Bagossy Brothers Company, a Mongoose Limit, a Junkie Jack Flash és a Boja gondoskodik a közönség szórakoztatásáról.
    

A népzene kedvelőinek a Köztársaság Bandája és a Rendhagyó Prímástalálkozó koncertjeit ajánlják a szervezők. A kisgyermekes családokat Bíró Eszter Állati zenés ABC koncertjére és az Iszkiri gyermekzenekar előadására várják.
    

A programok közt szerepel még A halálra táncoltatott lány című utcai performansz bemutatója, valamint a Bor és Dal Ünnepe alkalmából rendezett szüreti felvonulás, táncbemutatók és az európai autómentes nap keretében rendezett kerékpáros játékok is.
    

A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban a ZSÖK infopontjain megvásárolható az úgynevezett Örökség-jegy, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem. 

süti beállítások módosítása