Világrekordra készülnek a Színházak éjszakáján Miskolcon!

A Miskolci Nemzeti Színház idén is csatlakozik a Színházak éjszakája rendezvénysorozathoz.

Szeptember 17-én este nyolc órától egészen éjfélig megnyílik a színház az érdeklődők előtt. A teátrum játszóhelyein, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben a művészeti tanács öt tagja öt különböző előadást próbál. A program végén pedig a legtöbb statisztával elkészült színházi jelenet világrekordját állítják föl.

 

szej

 

A látogatók minden előadásba betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot és megismerkedve egy darab készülésének különböző fázisaival. Az ember tragédiája, a Viktória, a Kivilágos kivirradtig, a Bakkhánsnők, a Csipike, az óriástörpe és az Anna Karenina című táncjáték próbái mellett a Miskolci Nemzeti Színház zenekara is meglepetés produkcióval készül, különleges helyszínen, a festőtárban.

 

Szintén rendhagyó elem a programban egy képzőművészeti licitháború. Májusban a Színházünnepen Varga Zoltán egy festőperformansszal lepte meg a közönséget. A képzőművészetben is jeleskedő színművész utólag Tavasz címre keresztelt képe, a művészt érő spontán hatások alapján, a nézők előtt született meg a vásznon. Erre a képre lehet vakon licitálni a Színházak éjszakáján. Arra kérik a közönséget, írják fel egy cetlire, mennyit ajánlanak a festményért, és dobják be egy lezárt urnába nevével, címével és telefonszámával együtt. Az est végére összesítik az ajánlatokat, és a legmagasabb licit nyeri el az alkotást!

A Színházak éjszakájának zárásaként világrekordra készül a Miskolci Nemzeti Színház. Keszég László Az ember tragédiája Francia forradalom képét állítja színpadra minden jelenlévő segítségével. A színház teljes társulata, az énekkar, zenekar és a balett mellett minden néző is szereplője lesz a hatalmas jelenetnek, így állítva fel a legtöbb statisztával elkészült színházi jelenet világrekordját.

 

A programokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Regisztrálni a szinhazakejszakajamnsz@gmail.com e-mail címen lehet névvel, lakcímmel, e-mail címmel és telefonszámmal, szeptember 7-én 10 órától szeptember 15-én éjfélig. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadja a színház, az első 350 regisztráló vehet részt a programon! Bővebb információ a színház honlapján (www.mnsz.hu) és facebook oldalán található a rendezvénnyel kapcsolatban.

süti beállítások módosítása