Tripla teltházzal, új bemutatókkal nyitja az évadot a Frenák Pál Társulat

Sokszínű évad előtt áll a Frenák Pál Társulat, a nyitány szeptember 23-án a LUTTE című előadás premierje lesz a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A bemutató három estéjére (szeptember 23-24-25) már hetekkel a premier előtt elkapkodták a jegyeket, legközelebb december 2-án és 3-án látható majd újra az előadás. 

 

 lutte 1

 

A társulat ajánlója:

 

Az új kreációban tükörfényű, vakítóan fehér szőnyeg jelöli ki a szembenézés, a tánc, pontosabban a küzdelem terét – a küzdő felek pedig egyszerre ütköznek össze egymással és önmagukkal. A skandináv mitológia letisztultságából, az izlandi sagák motívumaiból és a harcművészetek (cselgáncs, ökölvívás, glima) brutális erejéből, formanyelvéből egyaránt inspirációt merítő LUTTE fontos darab a társulat életében, hiszen az előadásban ez alkalommal a megszokottnál is nagyobb teret és szabadságot kap egy új táncosgeneráció, több olyan, a társulathoz frissen csatlakozott tehetséggel, mint Esterházy Fanni, Keresztes Patrik vagy épp az ír táncművész Eoin Mac Donncha, akiket eddig még nem láthatott a közönség Frenák Pál színpadán.

 

A szeptemberi LUTTE premier egyúttal kulcsfontosságú eleme annak a komplex művészeti és oktatási programnak, amely a társulat egész évadát meghatározza - workshopokkal, vendégjátékokkal, hátrányos helyzetű közösségekkel zajló fejlesztő munkával, pedagógiai programmal és nemzetközi együttműködésekkel és egy ösztöndíjas rendszerben működő menedzserképző programmal.

 

lutte 2

 

Alig két héttel a LUTTE premierje után érkezik egy újabb budapesti bemutató, az UN című előadásé, amely tavaszi premierjekor különdíjat kapott a Veszprémi Tánc Fesztiválján, a fővárosi közönség pedig október 7-8-án láthatja először a MU Színházban. "A MU Színház eddig nem tartozott a Frenák Pál Társulat rendszeres játszóhelyei közé, ám azt gondoljuk, hogy ebben az intim hangulatú black box térben igazán otthon érzi majd magát a produkció, ami egyszerre látványos, lírai és zsigeri módon brutális. Generációk gyönyörű találkozása ez a koreográfia, hiszen az évad legjobb pályakezdő kortárs táncművésze díjjal kitüntett fiatal alkotó, Maurer Milán és a közel hatvan esztendős koroeográfus, Frenák Pál együtt áll a színpadon" - mondtí a társulat menedzsere, Juhász Dóra.

 

Az évadban repertoáron marad a Nemzeti Táncszínház szervezésében a Művészetek Palotájában nagy sikerrel futó BIRDIE című előadás, melyet részben új táncosokkal láthat a közönség 2016 november 1-jén és 2-án, majd 2017-ben új szereposztással tér vissza nagy francia-belga turnéja előtt a legendás Tricks&Tracks 2. című produkció, 2017 tavaszán pedig Bartók-koreográfiával debütál az együttes a Magyar Állami Operaház színpadán.

 

Frenák Pál Társulat



süti beállítások módosítása