Újabb bérletet indít Nagykárolyban a Harag György Társulat

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vezetősége egy harmadik nagykárolyi bérlet elindításáról hozott döntést.

 

Miután a korábban meghirdetett felnőtt bérleteket rekordidő alatt elkapkodták a károlyiak, számos levél, visszajelzés és személyes megkeresés is érkezett a társulathoz azzal a kéréssel, hogy tegyék lehetővé szélesebb rétegek számára is a rendszeres színházlátogatást. E megkeresésekre válaszolva hirdeti meg a társulat a legújabb, szám szerint harmadik nagykárolyi bérletházat is.

 

berlet

 

„A károlyi színház felújítása előtt két bérletházunk volt a városban: egy felnőtt és egy diákoknak hirdetett belépő, eltérő bérletkínálattal. Idén is e két bérletet gondoltuk meghirdetni, de ezúttal ez már kevésnek bizonyult. Bevallom, magam is meglepődtem azon a felháborodáson és kétségbeesésen, amellyel a bérleteink kiárusítása után találkoztunk, ez azonban nemhogy nehezteléssel töltene el, hanem őszinte hálát ébresztett bennem és mindannyiunkban, nagykárolyi közönségünk töretlen hűsége és színházszeretete láttán. Egészen felháborodott hangvételű leveleket is kaptunk, amelyek már-már követelték az új bérletet. Bevallom, meghatódtam ezeken a sorokon. A nagykárolyiak büszkék lehetnek magukra és egész közösségükre, mint ahogy mi is büszkék vagyunk rájuk. Azt hiszem, az a város, amelyben ilyen elemi, kirobbanó erővel tud feltörni a kultúra, a művészet, és persze a minőségi szórakozás iránti igény, reményteljes jövő előtt áll. Mindez egy igazán élő, kultúrára éhes, izgalmas közösségről árulkodik” – számolt be a döntés okairól Bessenyei Gedő István társulatigazgató, aki azt is elárulta, hogy évek óta fontolgatják egy esetleges nagykárolyi szilveszteri műsor hagyományának elindítását is, amely azonban még további előkészítést és szervezést igényel, ezért valószínűbb, hogy csak a következő évadtól kezdődően tudják bevezetni.


A most útjára indított nagykárolyi bérlet immár a harmadik lesz azon új alapítású bérletek sorában, amelyeket az idei évadban hozott létre a társulat, a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel (korábban már Szatmárnémetiben is meghirdettek két új bérletházat).


A két felnőtt bérlet Nádai István (1910-1995), nagykárolyi születésű színész, a társulat örökös és a színházalapító tagja, illetve Bródy István (1882-1941), nagykárolyi születésű rendező nevét viseli majd, a diákoknak szánt belépőt pedig Krémer Manciról (1907-1990) nevezték el. A társulatnak – a bábtagozat által kínált óvodásbérleteken kívül – az új alapítású szatmári és nagykárolyi bérletekkel együtt összesen huszonhat bérlete lesz Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Nagybányán és Tasnádon.


Az új nagykárolyi bérlet értékesítésére a Nagykárolyi Kulturális Központ referense kapott megbízást. Belépők a Nagykárolyi Művelődési Központban válthatók: a felnőtt bérletek ára 70, a nyugdíjas bérlet pedig 50 lej.

 

Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása