IV. Titánium Színházi Projekt - Itt a pályázati felhívás!

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát.

 

Idén azonban olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várják, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

 

Az öt hónapos mentor program keretében – mely 2017. január 1-jétől május 30-ig fog tartani és havonta 2-3 találkozóra kerülne sor – a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkcióvezetés, a pályázatírás és a sajtózás feladataival, részt vesznek technikai bejáráson, technikai tervelfogadáson, beszélgetéseken a Füge partnerintézményeinek vezetőivel (pl. Trafó, MU, Szkéné). A mentoráltakat a koncepciójuk művészi kidolgozásában egy, a nyertes pályázóval közösen kiválasztott és felkért szakmai konzulens segíti, illetve a projekt létrejöttében egy produkciós vezető támogatja majd a munkáját. Az elkészült előadás a következő, 2017/18-as évadban kerülhet bemutatásra.

 

Ti35 nemes a cel

 

A pályázók köre olyan 35. életévüket még be nem töltött fiatal színházcsinálók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat, illetve amennyiben nem, dokumentáltan hoztak már létre önállóan színházi produkciót, amely legalább öt alkalommal szerepelt nézők előtt.

 

A pályázatokat – és annak szükséges mellékleteit – e-mailben kell benyújtani a megadott határidőn belül a titaniumpalyazat@gmail.com címre, „titánium mentor program” tárgy megjelöléssel.

 

A pályázat beadási határideje: 2016. október 30. (éjfél)

 

A pályázat kötelező mellékletei:

-      szakmai önéletrajz és referenciák

-       a tervezett produkció rövid leírása, alkotói koncepció

 

(Változás: a korábbi évektől eltérően nem feltétel a sikeres pályázathoz színlap, költségvetés és technikai rider csatolása!)

 

A beérkezett pályázatokat a Füge munkatársai a felkért partnerintézményekkel együttműködve, 2016. november 30-ig bírálják el.

 

Támogatók és partnerek: Füge Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Trafó Kortárs Művészetek Háza, MU Színház, Szkéné Színház, Átrium Film- Színház, Orlai Produkciós Iroda, Manna Produkció

süti beállítások módosítása