Zsigeri, hétköznapi jelenségekről beszél a Nemzeti Táncszínház

Az Ifjú Szivek Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Cipolla Collectiva premierjeivel és budapesti bemutatóival várja az érdeklődőket novemberben a Nemzeti Táncszínház.

    

Az intézmény egyik kiemelt eseménye a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínház és a Dusan Hegli Company Finomhangolás/Finetuning című koprodukciója lesz, amely júliusban debütált a Festival OFF d'Avignonon. A darab érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri, hétköznapi jelenségekről; tabuk nélkül nyúl a kirekesztés, a képmutatás és a családon belüli erőszak témájához. Az előadást, amely meghódította az Avignoni Fesztivált, november 8-án és 9-én láthatják az érdeklődők a Várkert Bazárban.


eARTH018 dusagabor

    

A Szegedi Kortárs Balett Enrico Morelli és Juronics Tamás egy-egy koreográfiájával érkezik november 17-én a Müpa Fesztivál Színházába. A Menyegző című darabban, amelynek ez lesz a budapesti premierje, Morelli egy házasságkötés szertartását meséli el.
    

Juronics Tamás eARTh című koreográfiája Górecki 4. szimfóniájának zenéjével és táncszínházi eszközökkel boncolgat alapvető létkérdéseket. Az eARTh című előadás október 10-én debütált a Müpában a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.
    

A Győri Balett november 20-án hozza el legújabb darabját, a Rómeó és Júliát Budapestre, a Müpába. A társulat a nagyszerű koreográfussal, Vámos Györggyel dolgozott együtt, aki a húszas évekbe helyezte az előadást, így a swing-korszak jellegzetes stílusa éppúgy megjelenik, mint a korszak másik nagy táncőrülete a tangó, miközben a táncosok végig megmaradnak a klasszikus balett keretei között.

    

Nagy Csilla táncművész, koreográfus és táncpedagógus 2012 óta Cipolla Collectiva néven valósít meg művészeti projekteket alkotótársaival. Legújabb darabjukat, a self_Tangot november 30-án mutatják be a MOM Kulturális Központban.

süti beállítások módosítása