Șerban-, Kordonszkij-, Bodó-előadással is vár az Interferenciák Fesztivál

Nyilvános a Kolozsvári Állami Magyar Színház által kétévente megszervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál ötödik kiadásának programja.

Az idén november 24. – december 4. között megrendezett színházi találkozóra tizenhárom országból összesen húsz meghívotttársulat érkezik Kolozsvárra. A fesztivál idei kiadásának mottója Az idegen odüsszeiája

 

INT Afis Preview

 

A rendezvény a kortárs világszínház jelentős társulatainak produkcióin keresztül közelíti meg az idegenség tematikáját. Mit tudhatunk meg a művészet eszközeivel korunk egyik legmeghatározóbb életérzéséről – az idegenségről? Ezt a kérdést próbálják körüljárni a fesztiválon résztvevő előadások, valamint az OFF-program eseményei is.

 

A kolozsvári közönség olyan nemzetközileg elismert alkotók előadásait láthatja a rendezvény tizenegy napja alatt, mint Tomaž Pandur (a fesztiválnyitó hommage-előadással), Armin Petras, Andriy Zholdak, Declan Donnellan, Michal Dočekal, Tompa Gábor, Helmut Stürmer, Jaram Lee, Andrei Șerban, Jurij Kordonszkij, Bodó Viktor, Hajdu Szabolcs, valamint Jarosław Fret

 

Cheek by Jowl Peter Rykov Company. Photo Johan Persson

 

A fesztivál történetében először lesz látható Kolozsváron orosz, ír, macedón, luxemburgi és szlovén társulat, de visszajáró társulatokkal, művészekkel is találkozhat majd a közönség. Az Interferenciák programjában idén két Brecht-előadás is szerepel, a bukaresti Bulandra Színház az Andrei Șerban által rendezett A szecsuáni jóember című előadást, míg a budapesti Vígszínház Michal Dočekal Jóembert keresünk című előadását hozza, Eszenyi Enikő főszereplésével Kolozsvárra. 

 

A programot idén is számos járulékos esemény színesíti. A TIFF Házban naponta kerül sor beszélgetésekre a meghívott alkotókkal, filmvetítésekre, valamint több helyszínen is zajlanak majd könyvbemutatók, kiállítás-megnyitók és koncertek. A teljes program elérhető a színház honlapján (http://huntheater.ro/oldal.php?soid=159&mm=58). 

 

Jaram Lee Pansori Project ZA

 

A fesztivál társszervezője a Corvineum Alapítvány, főtámogatói a Kulturális Minisztérium, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, főszponzor a MOL Románia. A rendezvény az Európai Színházi Unió, a Román Kulturális Intézet, az UNITER, a Bethlen Gábor Alap, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával valósul meg. Partnerek: TIFF Ház, Ecsetgyár, Tranzit Ház, Kaszinó Városi Kulturális Központ, Kolozsvári Nemzeti Színház, Reactor, Remarul, Kolozs Megye Tanácsa, IATC – AICT Színházi Kritikusok Nemzetközi Szövetsége, British Council, Goethe Zentrum | Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, FestivApp, Toyota.

 

Pandur Theaters Faust Aljosa Rebolj

 

A fesztivál programjában szereplő tíz nagytermi előadásra október 18-ától Interferences Grand 2016 néven 200 lejért kedvezményes jegycsomag vásárolható online a www.biletmaster.ro weboldalon, amely november 1-jétől a színház jegypénztáránál is elérhető lesz. 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása