A nap fotója – a családi játszmákról

A Családi játszmák című előadás, Göttinger Pál rendezésében a családra szabott társas érintkezéseink komikus oldalát mutatja meg.  Fotógaléria.

Sam Holcroft intellektuális komédiájának alaphelyzete egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre, ahogy a különböző életformák és gondolkodásmódok egy asztalhoz kényszerülnek. A darab azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel.

                 Szikszai Rémusz / Toldy Gábor fotógalériája a képre kattintva érhető el!

A szereplők viselkedésének egyszerűnek tűnő, de szigorú szabályait ugyanis a nézőtéren tudni lehet majd előre, így a nézők végig beavatottként láthatják lelepleződni azokat a titkokat és hazugságokat, amelyeket a szereplők egymás elől eltakarni igyekeznek. Ezen keresztül pedig mindenki kacagtató és önironikus szabályszerűségeket olvashat le önmagáról is: mi, emberek hogyan tesszük élhetővé és elviselhetővé a társas érintkezést, s ezáltal magát az életet - olvasható az Orlai Produkciós Iroda legújabb bemutatójának színlapján.

Sam Holcroft komédiáját Göttinger Pál állítja színpadra, az előadás főbb szerepeiben Ötvös András, Réti Adrienn, Járó Zsuzsa, Szikszai Rémusz, Kútvölgyi Erzsébet és Papp János látható.

A Családi játszmák premierje ma este lesz a Belvárosi Színházban, az előadás ezt követően június 28-án, 29-én és 30-án látható. Minden alaklommal este 7 órától.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Orlai Tibor szövetségre lép legközelebbi színészeivel
Ötvös András: „A lelkem egy része mindig a Katonához fog tartozni”
Mi kell ahhoz, hogy egy előadás anélkül legyen népszerű, hogy lemenne kutyába?



süti beállítások módosítása