Emberkereskedelem és korrupt politikusok 18 éven felülieknek

Mundruczó Kornél ikonikus rendezése, a Nehéz istennek lenni, nyolc év siker és számos nemzetközi állomás után májusban újra Budapesten látható.

A Proton Színház első nemzetközi koprodukcióban készült színdarabja az emberkereskedelmet és a korrupt politikusok leleplezését helyezi középpontba, aktualitása a bemutató óta semmit sem vesztett. Az előadás különleges helyszínen, két kamionon játszódik: „Még a föld meg a raktár szagát is érzed... Nem lehetett tudni, hol van az előadás és a valóság határa. Kezdéskor például Nagy Zsolt megszólítja a nézőket és segítséget kér tőlük. Ez eleve egy olyan helyzet, amitől elbizonytalanodik az ember, hogy tényleg segítséget kérnek-e tőle vagy már belecsöppent az darabba” – mondja Büki Dóra, a Proton Színház ügyvezető igazgatója. 

b17c0013.jpgTóth Orsi és Nagy Zsolt az előadásban (forrás: Proton Színház)

Szex, farmer, politika. A Nehéz istennek lenni itthon hatvankilencedik alkalommal foglalja el rendhagyó pozícióját a Gyömrői úti kamionokon. 

„Mundruczó őrülete erőszakkal, iróniával és törésekkel taglózza le a nézőit. Átgázol rajtunk. Felszabdal minket. Budapest mindenhol ott van” – írta egy svájci kritikus az előadásról a zürichi bemutatót követően.  

Az előadás csak 18 éven felülieknek ajánlott! A főbb szerepekben Láng Annamária, Wéber Kata, Kiss Diána Magdolna, Tóth Orsi és Nagy Zsolt látható. 

A Nehéz istennek lenni külső helyszínen zajlik: Budapest, X. Gyömrői  út 156. (térképutcakép) A Trafó az előadásokra buszjáratot indít. Indulás az előadás kezdete előtt 45 perccel (19:45-kor ) a Trafó elől, visszaérkezés az előadás után ugyanoda. A buszra csak az előre megváltott kombinált jegy érvényes. A darab május 22-én, 23-án, 24-én, 25-én és 26-án látható.

(Forrás: Trafó)

süti beállítások módosítása