Bajomi Nagy György: „Színész számára ennél jobb helyzet nem létezik”

A szombathelyi színész a játék öröméről, alapvető elégedettségéről, a különféle rendezőkkel való munkáiról és a naivitásáról is beszélt a Revizoron.

Bajomi Nagy György Nyíregyházán kezdet, majd Pécsett folytatta a színészi pályát, ezt követően 2004 és 2009 között szabadúszoként szerepelt több színházban is, 2009 óta a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja. 2015-ben elnyerte a Városmajori Színházi Szemle legjobb férfi szereplőjének járó elismerést (Vitéz Mihály), 2016-ban Hamletjéért a legjobb Shakespeare alakításért járó Gábor Miklós-díjat, legutóbb pedig a Jászai Mari-díjat kapta meg. 

bajomi_vitez.jpgBajomi Nagy György a Vitéz Mihály címszerepében (fotók: Mészáros Zsolt)

Több vezető színész is távozik az évad végén Szombathelyről (pl. Bányai Kelemen Barna, Bánfalvi Eszter, Mertz Tibor), Bajomi Nagy György azonban marad. „A Jordán Tamás vezetéséből hátralévő két évet Szombathelyen fogom tölteni, utána pedig elmegyek, bár még nem tudom, hová. Nem pusztán barátságból és szolidaritásból nem hagyom most el a Weöres Sándor Színházat, hanem mert színészileg iszonyú jó dolgom van itt. Tiszta erőből dolgozó, kitűnő társulatban játszom nagyszerű szerepeket élvonalbeli rendezők keze alatt. Színész számára ennél jobb helyzet nem létezik” – mondja a színművész ezzel kapcsolatban az interjúban.

Sokat játszik és fontos szerepeket. Mint mondja, bármennyit bírna. „Szeretem csinálni. Néha kérdezik a színészt, hogy próbálni szeret jobban vagy játszani. Hát én mind a kettőt élvezem. Egyáltalán: semmi nehézséget nem találok a munkámban. Nagyon komolyan vett játék. De játék. Talán a taps az egyetlen, amit nem igényelnék, az számomra fölösleges rátét. Mindig igyekszem is szorgalmazni, hogy ne egyenként hajolgassunk, hanem együtt. Közös dolog az, amit létrehozunk” – fogalmaz ezzel kapcsolatban.

Hogy a játékon túl miért szereti a munkáját? „Azon kívül, hogy esténként a színpadon kiordíthatjuk, kiélhetjük, kisüthetjük magunkból a feszültségeinket, az a legjobb a színészetben, hogy folyton analizálod magad a szerepekhez, egyre többet tudsz meg saját magadról a játékból” – vallja. 

hamlet_meszaros_zsolt.jpgBajomi Nagy György a Hamlet címszerepében

A teljes interjúban, amelyet Stuber Andrea készített, arról is szó esik, milyen szerepei lesznek a következő évadban, véleménye szerint miért játszik gyakran nagyra nőtt csecsemő típusú szerepeket, és mit gondol arról, mitől jó egy rendező.

Az eredeti interjú itt olvasható. 

Kapcsolódó cikkek

Bajomi Nagy György kapta a Gábor Miklós-díjat
Mertz Tibor: „Én egy csavargó, hűtlen színész vagyok”
Bányai Kelemen Barna: „A szombathelyi hercehurcát mindenki megszenvedte”
Bánfalvi Eszter: „Lehet, hogy arccal törlöm fel a betont”

süti beállítások módosítása