Siófoki nyár a Játékszínnel

Július 7-től, szombatonként, a Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a déli part legnagyobb szabadtéri színpadának közönségét.

A nagy múltú, egykori Kálmán Imre Szabadtéri Színpad egyik fontos időszaka a 70-es években volt, a Magyar Televízió innen közvetítette a Táncdalfesztivált, és innen indult útjára a Halló, itt Balaton! sorozat, amelyben olyan, akkor pályakezdő előadók léptek fel, mint Koós János, Kovács Kati, Korda György vagy Hofi Géza, az 1980-as években pedig az Interpop Fesztiválnak adott otthont ez a színpad. 

primadonnak_puskel_ok.jpg                 Nagy Sándor és Szente Vajk a Primadonnák előadásában (fotó: Puskel Zsolt / PORT.hu)

A színpad teljeskörű felújítása után mára a térség legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színháza, a XXI. század igényeihez alkalmazkodó színtér, amely idén nyáron új időszámítást kezd. A Színparton július 7-től nyolc szombat estét tölthet a közönség népszerű fővárosi színészekkel. Siófokra érkezik többek közt Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Nagy Sándor, Lévay Viktória, Dobó Kata, Molnár Áron és Szente Vajk, valamint a musical műfaj legújabb generációjának képviselői, köztük Foki Veronika, Tóth Angelika és Puskás Peti, Szemenyei János és Egyházi Géza.

A szabadtéri előadásokról a nyári szezonban a Játékszín gondoskodik. Saját produkcióik közül játsszák a Primadonnák című vígjátékot Nagy Sándor és Szente Vajk főszereplésével, de felbukkan a darabban Csonka András is. Siófokra utazik a Kölcsönlakás című produkció is, melyben egy titkos szerelmi légyott körüli félreértéshalmazt követhet nyomon a közönség. A májusban bemutatott Dog Story című Off Broadway-produkciót eddig csak a budapesti közönség láthatta, július 28-án debütál a Játékszín falain kívül.

A Játékszín meghívására látható lesz a Színparton A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínház előadásában. Kálmán Imre darabjában az amerikai jazz számok mellett klasszikus operettmelódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok. A főbb szerepekben Borbás Barbara, Homonnay Zsolt, Kalocsai Zsuzsa és Dancs Annamari látható. Önálló esttel érkezik a Színpartra Hernádi Judit

chich.jpgA chicagói hercegnő (forrás: PORT.hu)

A Soproni Petőfi Színház a Sing Sing Sing musical show-val készül, amely előadásban többek között a Jekyll&Hyde, a Hair, a Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame és a Vámpírok bálja slágerei csendülnek fel olyan előadók tolmácsolásában, mint például Buch Tibor, Füredi Nikolett, Vastag Csaba és Vastag Tamás és Stéphanie Schlesser.

A Színpart programjában helyet kap egy Cseh Tamás-est is. A koncerten Hrutka Róbert sajátos hangszerelésében hallhatók majd a Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás által megírt dalok, ezúttal Udvaros Dorottya, Für Anikó, Tompos Kátya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor és Szegezdi Róbert előadásában.

Siófokon is bemutatkozik a Sakk (Chess) musical, melyben többek közt Egyházi Géza, Sári Éva, Gábor Géza és Szemenyei János lép színpadra. A Sakk a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít. A világhírű musical zeneszerzői, a legendás svéd ABBA együttes tagjaiként ismertté vált Benny Andersson és Björn Ulvaeus a zenekar feloszlása után került kapcsolatba az Oscar- és Grammy-díjas Tim Rice szövegíróval – együtt alkották meg a mára klasszikussá vált Chess-t.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása