Véget ért az idei Shakespeare Fesztivál Gyulán

A szervezők idén Hamlet és társai témája köré fonták a fesztivál műsorát. A XIV. nemzetközi Shakespeare Fesztivált július 9. és 15. között rendezték meg a Gyulai Várszínház 55. összművészeti fesztiválja keretében.  

A magyar mellett a nemzetközi programot Olaszország, Anglia, Oroszország és Románia képviselte. A világhírű Kolyada Színház Hamlet előadása senkit nem hagyott hidegen, a nézők hosszú percekig állva tapsoltak a három órás előadás után. Szintén nagy sikert aratott a világhírű londoni kultzenekar, a Tiger Lillies, akik sajátos stílusukkal, szuggesztív előadásmódjukkal a Gyulai Várszínház bemutató előadásában is részt vettek.

kolyada_hamlet_1.JPGA Kolyada Színház Hamlet előadása (fotó: Kiss Zoltán)

Az Aradi Kamaraszínházzal és az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházzal közös produkciót – Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halottTapasztó Ernő rendezésében láthattuk két este a Gyulai Várszínpadon.

A hagyományokat követve, idén is voltak filmvetítések, utcaszínházi előadás, zenei programok, konferencia, Shakespeare korabeli gasztrokínálat a Patriótában, valamint workshop középiskolásoknak és egyetemistáknak. Vasárnap író-olvasó esttel zárult az egyhetes fesztivál. Elek Tibor fesztiváligazgató vendége Térey János író volt.

(Forrás: Gyulai Várszínház)

Kapcsolódó cikkek

Ma kezdődik a Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán
Ezek a magyar előadások szerepelnek a gyulai Shakespeare Fesztiválon
A sok helyről jött ember csodákra képes – interjú Tapasztó Ernő rendezővel
November 1-jétől Elek Tibor a Gyulai Várszínház igazgatója

süti beállítások módosítása