Goztola Krisztina a Bujtor István Filmfesztiválon

Saját gyártású filmjével producerként is bemutatkozik Magyarországon a külföldön egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar színművész. 

Krisztina első produceri munkája egy Párizsban forgatott francia-magyar koprodukciós kisjátékfilm, amelynek ő a női főszereplője is. Goztola Krisztina saját, Budapest-Párizs központú produkciós irodáját 2017-ben alapította, és még ugyanebben az évben leforgatták a Les Recherches Continuent (Engedj el!) című filmet Franciaországban. A kisjátékfilm műfaja pszichológiai dráma, amely egy négyéves kislány eltűnéséről szól. Első önálló alkotását nemzetközi stábbal, francia nyelven, francia színészekkel – Eric da Costa, Xavier Bonadonna – valamint amerikai rendezővel, Clayton Burkharttal forgatták. 

werkfoto_02.jpgGoztola Krisztina és Lea Berence a film werkfotóján (fotó: István Hatvani)

A producerként most debütáló színésznő évek óta főszerepeket játszik nemzetközi filmes és színházi produkciókban. A négy nyelven kitűnően beszélő és játszó színművész első magyar prózai színésznőként kapott meghívást, hogy francia nyelven főszerepet játsszon a világ legrangosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Színházi Fesztiválon, ahol Tournesol díjra jelölték

Goztola Krisztina, aki eddig olyan világsztárokkal dolgozott, mint az Oscar-díjra jelölt Rosamund Pike, Jason Clarke, Mia Wasikowska, Jack O”Nnell, Jack Raynor, Kristanna Locken – Magyarországon az Életképek, Hacktion, Tűzvonalban című sorozatokból ismert. 

A színművész és első filmes producer „szerelemgyerekét” az Engedj el! című filmet a magyar közönség legelőször Balatonszemesen a IX. Bujtor István Filmfesztiválon láthatja augusztus 18-20. között.

(Forrás: Goztola Krisztina honlapja)

Kapcsolódó cikkek

Magyar siker az Avignoni Fesztiválon

süti beállítások módosítása