Menopauza Hernádi Judittal, Szulák Andreával és Tóth Enikővel a Játékszínben

Reflektorfényben négy bombasztikus színésznő és egy tabutéma – a Játékszín 2018/2019-es évadának első bemutatója a Menopauza.

Tallós Rita rendezésében Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika debütál.

hernadi_judit_szulak_andrea_toth_eniko.jpgHernádi Judit, Szulák Andrea és Tóth Enikő az olvasópróbán (fotók: Juhász G. Tamás)

Jeanie Linders témáját tekintve egészen rendhagyó musicallel jelentkezett 2001-ben. A produkciót azóta bemutatták szerte az Egyesült Államokban és további tizenöt országban. „Ez a show a nőkről szól, nem színházról” – mondta egy interjúban a szerző, aki görbe tükörben láttat számos, mindenkit foglalkoztató kérdést, melyekről addig beszélni sem volt ildomos, nemhogy egy teljes estés produkció középpontjába állítani.

Hazai porondon Tallós Rita színrevitelében látható először a Menopauza. A kétfelvonásos előadáson négy különböző, ám hasonló korú nő találkozásának lesznek tanúi a nézők; egy üzletasszony, egy celeb, egy korosodó hippi és egy egyszerű háziasszony egy plázában botlik egymásba. A téma kisvártatva a mindnyájukat sújtó klimax – innen indul a humorral szőtt őrület, amely a nyolcvanas évek világslágereivel megbolondítva üdítően szórakoztat.

A Játékszín bulvárszínház, én pedig kifejezetten szeretek bulvárt rendezni. Pályám elejétől tabudöntögető típus vagyok, s ezt mára következetesen feladatként kezelem” – mondja Tallós Rita. –  „Előző két rendezésem is olyasmikkel foglalkozik, amikről vagy nem beszélünk, vagy ha igen, nem elég nyíltan. A menopauza is ilyen, egyszerűen nem illik rá utalni sem. Rendezőként egy dolog fontos számomra: hogy a közönség mellett a színészeim is élvezzék az előadás minden percét. Itt most adott lesz négy zseniális színésznő, akikkel az a feladatunk, hogy a humor segítségével átlendítsük a szorongáson azokat a nőket, akik épp érintettek, vagy csak tartanak a változó kortól.”  

hernadi_judit_szulak_andrea_toth_eniko_tallos_rita.JPGHernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Tallós Rita

 

A rendező szerint erről az előadásról mindenki megkönnyebbülve távozik majd, hiszen a játék során felszínre jön és természetessé válik jónéhány elhallgatott dolog. Mindehhez a nyolcvanas évek sziporkázóan átszövegezett slágerei adják meg a hangulatot.

Két évig dolgoztam egy cégnek, ahol éppen egy menopauzás panaszokra kifejlesztett táplálékkiegészítőhöz írtam reklámszövegeket. Így aztán csak kuncogtam magamban, amikor megtalált ez a feladat, hiszen a hüvelyszárazságtól kezdve mindennel képben vagyok” – mondja Lombos Márton dalszövegíró, aki Bach Szilviával közösen jegyzi a musical slágereinek magyar verzióját. „Sok nő kevesebbet tud a változó korról, mint én” – teszi hozzá.

A Játékszín bemutatója október 12-én lesz, a zenei vezető Gulyás Levente, a díszletet Kovács Yvette Alida, a jelmezeket Papp Janó tervezte.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása