A jelenlegi vezetés viheti tovább a POSZT-ot

Három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó vezetésének mandátumát.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai az október 4-ei taggyűlésen döntöttek a POSZT ügyvezetéséről, a Szakmai Tanácsadó Testület tagjairól, illetve a Felügyelő Bizottság összetételéről.

poszt.jpg        Forrás: POSZT

A taggyűlésen a tulajdonosok képviseletében jelen volt Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke, Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A döntés értelmében Magyar Attila, a POSZT-ot működtető POSZF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Kővári Zsuzsanna produkciós igazgatóval és Szűcs Gábor fesztiváligazgatóval 2021. december 31-ig folytathatja a 2016-ban megkezdett munkát.

A tulajdonosok a Szakmai Tanácsadó Testület korábbi elnökét és tagjait további három évre kérték fel a szakmai a munka folytatására.

A Felügyelő Bizottság tagjainak 2018. december 7-től Kárpáti Péter gazdasági szakembert, Turi Ákos jogászt és Vidákovics Szláven színművészt, színigazgatót kérték fel.

A Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) működtető POSZF Kft. tulajdonosa a kétharmados többségű Pécs városa mellett az egyharmados részen egyenlő arányban osztozó Magyar Színházi Társaság és Magyar Teátrumi Társaság.

A Szakmai Tanácsadó Testület elnöke Hegedűs D. Géza színművész. A 16 tagú testület tagjai a színházi élet számos területéről érkeztek.

A testület feladata a POSZT versenyprogramjával kapcsolatos művészeti és szakmai kérdések megvitatása, valamint a POSZF Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, művészeti igazgatójának és programigazgatójának szakmai támogatása. A testület iránymutatásával segíti az ügyvezetői döntések meghozatalát, szakmai és nyilvános kommunikációját, valamint részt vesz a POSZT versenyszabályzatának kidolgozásában és karbantartásában.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása