Brand-építés Valcz-módra

A Valcz® Napok -on kiderülhet szeptember 25. és október 9. között, hogyan lehet a független pályán megmaradni mostanában. 

Hogy mi a Valcz® Napok? Egy független színházi rendező brand-építő kampánya. Valcz Péter október elején lesz 35 éves, és úgy döntött, hogy ezt a jeles évfordulót azzal ünnepli, hogy megosztja a nagyközönséggel szabadúszó pályafutásának megtekinthető állomásait. Két héten keresztül – az Rs9-től a Radnóti Színházon át a Bethlen Téri Színházig és a Szkénéig –láthatjuk Valcz Péter alkotásait. Az előadásokon természetesen ő is ott lesz – hol a színpadon, hol a nézőtéren –, így mindenkinek alkalma lehet megismerni őt, azt a kortárs magyar alkotót, rendezőt, színészt, zöldforradalmárt, asztalostanoncot, aki még egy ilyen mini-fesztivált is képes összebarkácsolni.

Hogy kicsoda Valcz Péter? Kaposváron végzett színész, Párizsban végzett rendező, aki független alkotóként él-dolgozik-küzd-teremt Magyarországon, és miközben rengeteg területen megmutatta már magát, még csak most lesz 35 éves. Ő maga így ír az eseménysorozatról:

valcz.pngValcz Péter Indiában Molnár Ferencet rendez

Kiderült! Ahhoz, hogy szabadúszó alkotóként boldoguljak, brandet kell építenem. Tessék: 

valcz®

Mikor a Városmajori Gimnázium dísztermébe kiírták az ott végzett művészek nevét, kéthetes identitásválságba kerültem, hogy milyen megnevezés szerepeljen a nevem mögött. A mesterséget apámtól örököltem, színészként kezdtem Kaposvárott, Párizsban folytattam rendezőként, jelenleg asztalosként tanulok, hobbiból dalszöveget szerzek, megrendeztem első kisfilmemet, dolgoztam Németországban és Indiában, érzékeny szálak fűznek a Tünet Együtteshez, a Corvinusszal zöldforradalmat tervezgetünk, a szívem valódi víziója azonban az, hogy az alkotás élményét minél több emberhez eljuttassam. Átlagban havi 90 ezret keresek, fizetem vissza a diákhitelt és a párizsi iskolát, de nem, nem kérek pénzt – majd néhány konyhabútorral szépen megteremtem az egzisztenciám. Viszont, ha már itt vannak ezek a Valcz® Napok, szívesen megosztom Veletek magam, remélve, hogy a jelen egyik tanújaként szólni tudok magáról a jelenről is.

Két hét alatt lesz hat előadás, workshopok, beszélgetések, két filmvetítés, meg néhány szünnap. Hogy mit retrospektál egy október 5-én 35 éves szabadúszó duplamérleg, azt még nem tudom, de rendkívül meghat, hogy Szögi Csaba fölvetette, Gáspár Anna pedig ezt az egészet megszervezte. Így nekem nincs is más dolgom, mint sok szeretettel meghívni mindenkit, a szünetekben valcert járni és kezdő OKJ-s szaktudásommal csinálni pár faipari ajándékterméket a lelkes bérleteseim számára. Ja, meg adtam magamnak születésnapra egy honlapot is, mert anélkül állítólag nem brand a brand. Sikerült elcsípni a cseh www.peterval.cz nevű weboldalt.”

(Forrás: Manna Produkció)

süti beállítások módosítása