Épül a Dóm téri szabadtéri színpad

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri játszóhelyének építése. A fesztivál ikonikus helyszínének számító téren elsőként július 24-én, az AKÁRKI című színjátékot láthatják a nézők.

Napokon belül újra élettel telik meg a Dóm tér Szegeden, kezdődik ugyanis a Szabadtéri Játékok idei évada. A tizenkétezer négyzetméteres területen idén azonban nem a megszokott 4000 fős lelátó és óriási színpad, hanem - a pandémia miatt - egy kisebb, 200 négyzetméteres „ácsolt” színpad és 1000 fős, ideiglenes nézőtér fogja várni a közönséget.

dom_03.jpg

A játszóhelyen igazi színháztörténeti kuriózumot láthatnak a nézők július 24-én. Az AKÁRKI című színjátékot a Kossuth-díjas Zsótér Sándor, Hegedűs D. Géza és több kiváló szegedi kötődésű színész főszereplésével állítják színpadra. A darab különlegessége, hogy a Szabadtéri előképének számító Salzburgi Ünnepi Játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre, így a Játékok több évtizedes „adósságát” törleszti.

Az előadás az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ, gyakran ironikus humorral fűszerezve. A rendező, Bodolay Géza korábban elárulta: a különleges produkció díszletét az éppen idén 90 éve felszentelt székesegyház adja majd, mely fokozza a darab őszinteségét és meghittségét. Mindemellett egy szimfonikus zenekari koncert is érkezik augusztus 15-én a Dóm térre. Születésének 250. évfordulója alkalmából, a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában egy felejthetetlen Beethoven esttel készülnek, ahol a közönségkedvenc slágerdarabok mellett igazi zenetörténeti „csemegének” számító kompozíciók is felcsendülnek.

Mint arról a Szabadtéri korábban beszámolt: mindkét Dóm téri produkciót ingyenesen tekinthetik meg idén a nézők. Az előadások jegyeinek felét a szegedi lakosoknak, másik felét pedig a legjelentősebb helyi szállodáknak ajánlotta fel a fesztivál, így serkentve a városba érkező idegenforgalmat.

 

süti beállítások módosítása