Bemutatkozik a Kiscsillag koncertszínháza - Rendező Földes Eszter!

Kedden mutatják be Semmi Konferencia címmel a Kiscsillag zenekar koncertszínházi előadását az Erkel Színházban. A rendező Földes Eszter.

A darabban egy kisfiú (akit Lovasi András, a Kiscsillag frontembere alakít) kitalálja, hogy kellene egy konferenciát tartani a semmiről, mert édesanyja mindig azt mondja, nincs semmi baj, holott csak ül a konyhában és néz maga elé.

 

semmi


Az előadásban az együttes tagjain kívül közreműködik Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista.


"A Semmi Konferencia sok szempontból a 2012-ben kezdődött színházi koncertsorozatunk, az Idáig tudom a történetet folytatása. A történet alapja egy tíz évvel ezelőtt született Kiscsillag-dalban, a Menetszélben már megfogalmazódott. A darab megírásában feleségem, Földes Eszter segített, a zene legkésőbb ősszel megjelenik egy új Kiscsillag-albumon" - mondta korábban Lovasi András.

 

foldes lovasi


A történet három dramaturgiai szálon fut, az összefüggő dalfüzér gerincét monológok alkotják, maga a konferencia egy harmincperces zenei blokk. "Szeretnénk kihasználni az Erkel Színház hatalmas színpadát és az ottani kiváló technikai lehetőségeket" - fogalmazott Földes Eszter.


A műsor dalainak mintegy 70 százaléka új.


A 2005 óta létező Kiscsillagban Lovasi András mellett Leskovics Gábor (gitár, ének), Erős Márton (basszusgitár) és Bajkai Ferenc (dob) szerepel.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása