Álmok, rémálmok, képzelgések

Álmok, rémálmok, képzelgések...Nem hétköznapi ruhák egy hétköznapi történetbe beleszõve, látványos performance keretében bemutatva. Egy mai, átlagos család vacsorája és a saját gondjaikkal küszködõ családtagok készülõdése a lefekvéshez. A kollekciók témái különlegesek: focimeccs, ételek, állatok, szürreális-erotika, tündérmesék, szörnyek, videójátékok...stb.
A tervezõk új, alternatív anyagokat használnak (gumi, papír, fém, üveg, mûanyag...) A lényeg a fantázia korlátlan szárnyalása.
Rendezõ: Nagy Fruzsina

ÁLMOK A SZEKRÉNYBŐL - DIVATPERFORMANCE



Szereplők: Hartai Petra, Tóth Orsi, Lajkó Bence, Sárkány János, Takáts Andrea, Kassai Ilona

Fellépők: Bói Gergő, Domján Eszter, Francia Gyula, Fülöp Timi, Halász Anna, Juristovszky Tamara, Keresztes Zsolt, Krausz Alíz, Kuli Éva, Lezsák Levente, Lisztóczky Hajnal, Rakotomalala Myriam, Andreia Rocha, Sándor Éva, Vislóczky Szabolcs, Volcsánszky Fanny

Munkatársak: Vajdai Vilmos - zene, Varga Tibor, Nagy Eszter - video, Imesz - fény, Budaváry Attila - díszlet, Kerekes Eszter, Varga Virág - gyártásvezetők, Csalagovits Zóra - asszisztens, Unger Béla - kaszkadőr koordinátor, Tasnádi István - írói konzultáns

Tervezők: Juristovszky Sosa, Federits Zsófi, Bárdosi Ibolya, Juristovszky Tamara, Szeibert Kata, Nagy Fruzsina


Álom, szárnyaló képzelet, vágyódás: Mindez a megszokott hétköznapok szürkeségéből születik. 2003-ban ez a témája Nagy Fruzsina divatshowjának, mely december 5-én és 6-án kerül megrendezésre a Trafóban.
Az előadás a divatbemutatók hagyományos felépítését megbontva, egy látványos performance keretében mutatja be Nagy Fruzsina, Sosa (a TÁP Színház jelmeztervezői) és független tervezők alkotásait.
Álmok, rémálmok, képzelgések... Nem hétköznapi ruhák egy hétköznapi történetbe beleszőve... Egy mai, átlagos család vacsorája és a saját gondjaikkal küszködő családtagok készülődése a lefekvéshez. Vita, verekedés, kiabálás, sírás és minden, ami akár a nézőkkel is történhetne.

Részeges apuka, hisztérikus anyuka, szenilis nagymama, betegesen diétázó nővér, drogos báty és ártatlan kislány álmaiként és hallucinációiként kerülnek elő a régi szekrényből a ruhák a kifutóra.
Ezek a különleges kollekciók egy-egy családtag pillanatnyi lelkiállapotát tükrözik, különféle vizuális hatással fokozva. (pl. diaképek, fényeffektek, videóvetítés…)

A fellépők színészek, táncosok, kaszkadőrök és civilek egyvelege, akik megkoreografált mozdulatokkal mutatják be a hordhatatlantól a még hordhatatlanabbon át a fantáziadús öltözékeket, melyek inkább jelmezek, mint ruhák. A család közben a díszletben alszik, forgolódik, holdkórosan mászkál, néha felriad, amíg a kifutón egy meglepetésekkel teli, igazán hagyománybontó parádé zajlik.

Álomruhák - divattervezés másképp. A kollekciók témái különlegesek: focimeccs, ételek, állatok, szürreális-erotika, tündérmesék, szörnyek, videójátékok, stb.
A tervezők új, alternatív anyagokból (gumi, papír, fém, üveg, műanyag, textil...) készített "ruhái" egészen másképp öltöztetik a testet, mint a megszokott divatbemutatókon látható kollekciók. Itt nem a hordhatóság a lényeg, hanem a fantázia korlátlan szárnyalása.

A zenét Vajdai Vilmos (TÁP Színház), a videót Varga Tibor tervezi.
A fellépők között találunk színészeket, kaszkadőröket, Bozsik Yvette táncosait és természetesen a TÁP Színház kis csapatát is.

A rendező, Nagy Fruzsina 5 éve végzett az Iparművészeti Egyetem textiltervező szakán és jelmeztervezőként, valamint maszkmesterként dolgozik különböző színtársulatoknak és filmekben. Tavaly ősszel már rendezett a Trafóban egy hasonló látványos divatbemutatót Átváltozások címmel.


Támogatók: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Erste Bank, Port.hu, Szinhaz.hu - Magyar Színházi Portál, BK Film, Light Positive, Europe Stunt League, Tó Vendéglő - Fót, Zsolt Masszázs


Nagy Fruzsina néhány színházi referenciamunkája:

Bozsik Yvette: Bacchanália, Állatfarm - jelmez
Dadaisták - jelmez és maszk (Sosával, mint társtervezővel)
Tavaszi áldozat, János Vitéz - maszk.
Krétakör Színház: Hazám-hazám, Leonce és Léna - maszk.
TÁP Színház: Etchno, ŰrZrínyiász, MicimackÚr, Alvószínház, Formalitás - jelmez és maszk

Filmek:

Böszörményi Zsuzsa: Mélyen őrzött pillanatok - jelmez, smink.
Török Ferenc: Szezon - jelmez, Sosával közösen.
Pacskovszky József: A boldogság színe - smink.
Craig Baxley: Sniper 2, amerikai akciófilm - smink. (Stb.)

süti beállítások módosítása