Digitális színház

A Digitális Színházra elkeresztelt program érdekessége, hogy a színészek több helyszínen játszanak, a darabhoz kapcsolódó képeket pedig interneten juttatják el a nézõkhöz a Millenáris kivetítõin keresztül. A világháló és a színház e különleges kapcsolatát a Csehov szerelemei c. Új Színházban játszott darabon keresztül mutatjuk be a közönségnek. A Kiss Csaba rendezésében színre vitt, Györgyi Anna és Kulka János szereplésével fémjelzett darab talán nem is lehetne alkalmasabb ennek az újszerû technikai megoldásnak a bemutatására, hiszen a darabban eleve olyan mondatok hangzanak el, melyeket egymástól lévõ emberek mondanak, üzennek egymásnak, ezúttal a világhálón keresztül.

Az ingyenesen látogatható elõadást április 28-án, szerdán 20.30-tól és 29-én, csütörtökön 23h-tól tekinthetik meg a Millenáris Fogadójában.

Április végén, május elején az egész ország ünnepelni fog, hiszen hazánk május 1-jén az Európai Unió tagja lesz. Ennek kapcsán április 27. és május 2. között a Millenáris Park is igen sokszínű programsorozattal várja közönségét.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által szervezett rendezvénysorozaton a zenei és gyermekprogramok, filmvetítések, mozgókép kiállítás stb. mellett egy igen újszerű, Magyarországon még nem látott színházi kezdeményezést is bemutatunk.

A Digitális Színházra elkeresztelt program érdekessége, hogy a színészek több helyszínen játszanak, a darabhoz kapcsolódó képeket pedig interneten juttatják el a nézőkhöz a Millenáris kivetítőin keresztül. A világháló és a színház e különleges kapcsolatát a Csehov szerelemei c. Új Színházban játszott darabon keresztül mutatjuk be a közönségnek. A Kiss Csaba rendezésében színre vitt, Györgyi Anna és Kulka János szereplésével fémjelzett darab talán nem is lehetne alkalmasabb ennek az újszerű technikai megoldásnak a bemutatására, hiszen a darabban eleve olyan mondatok hangzanak el, melyeket egymástól lévő emberek mondanak, üzennek egymásnak, ezúttal a világhálón keresztül.

Az első előadás előtt, április 28-án, szerdán 20 órakor egy beszélgetésre is szeretnénk meghívni, melyen Kovács Kálmán informatikai miniszter, Koncz Erika, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára, Körmendy Ferenc, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke és Kiss Csaba, a darab rendezője vesznek részt.


Sok szeretettel várjuk!


Budapest, 2004. április 26.

Üdvözlettel:



Mizsei Zsuzsa
ügyvezető igazgató

süti beállítások módosítása