Kollektív táncszínház Beckett szellemében

A Színházi világnap előtt egy nappal, március 26-án, a Ruins True c. előadás vendégszerepel a Pesti Színházban.  A San Diego-i Sushi Center for the Urban Arts és a Kolozsvári Állami Magyar Színház koprodukciójának rendezője Tompa Gábor, és olyan jól ismert táncművészek lépnek fel benne, mint: Liam Clancy, Jess Humphrey, Yolande Snaith. Az előadás meghívást kapott az idei Avignoni Fesztiválra is, és az off program keretében a Théâtre des Halles-ban lesz látható a fesztivál teljes ideje alatt.

ruins_5

 

Az előadás díszleteit Ian Wallace és jelmezeit Jaymee Ngernwichit jelmeztervező tervezte, a zenéjét Shahrokh Yadegari szerezte. A Ruins True a különböző művészeti formák - színház, tánc, költészet, multimédia -közötti átjárhatóságot, ezek határait kutatja, és középpontjában az emberi kapcsolatok különössége, a méltóságteljes halál, valamint a személyes emlékek mint végső, semmivel sem helyettesíthető értékek szerepelnek.

 

ruins_3

 

Mióta az ember kiűzetett a paradicsomból, a „hiány" vált létünk természetes állapotává. Az idő lerombolja az arcunkat, bőrünket, testünket, érzelmeinket és gesztusainkat, de mindig van valami, amit nem lehet elvenni tőlünk... az emlékezet varázsában lebegünk, az elmúlás méltóságában, és soha nincs egyetlen unalmas pillanat sem – mindig újra és újra kell kezdenünk. /Tompa Gábor/

 

ruins_4



Ruins True

 

Előadók: Liam Clancy, Jess Humphrey, Yolande Snaith

zeneszerző: Shahrokh Yadegari
díszlet- és látványtervező: Ian Wallace
jelmeztervező: Jaymee Ngernwichit
rendezőasszisztens: Tom Dugdale
hangtervező asszisztens: Alyssa Ishii
ügyelő: Tareena D. Wimbish

rendező: Tompa Gábor


Előadás időpont: 2011. március 26. szombat  20:00 
Helyszín: Pesti Színház

JEGYVÁSÁRLÁS >>>


ruins_6

 


Fotó és forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása