Menj Színházba! - Katona József Színház

Szokásos nyereményjátékunkban most a Katona Koccanás című előadására nyerhetsz jegyet. A darabot Spiró György jegyzi, ebből néhány évvel ezelőtt Török Ferenc jó kis filmet is rendezett. Egyszerű az alaphelyzet: egy pesti tömeges karamból miatt órákra egymás mellé kényszerül kamionos, kismama, menedzser, rendőr és számos más karakter, akik aztán már az első pillanattól kezdve osztják egymást. A Katona ajánlója szerint "az autósok kiszállnak kocsijukból és kapcsolatokba lépnek egymással, az ott lakók természetes módon ugyancsak belépnek a történésbe, sőt egyre újabb szereplők és embercsoportok keverednek véletlenül arra, s kerülnek így bele a szituációba". A műfaj komédia, de a sok röhögés közben biztosan észreveszed az ismerős arcokat és helyzeteket a színpadon.



Az előadásban a Katona társulatának nagy része látható, a rendező Zsámbéki Gábor, a szereposztást pedig itt találod, mint ahogy képeket is az előadásból. Ahhoz, hogy a hétfői (május 23.) előadást partnereddel ingyen megnézhesd, mindössze az alábbi kérdésre kell tudnod a választ:

Ki játssza a "Srác" nevű figurát a Katona előadásában?

update: A válasz természetesen Mészáros Béla (akit az egyik megfejtő az "isteni" jelzővel aposztrofált). A közel 200 helyes megfejtő közül a randomszám-generátor Kiss Katának és Czenkli Dorkának kedvezett, nekik és a többieknek is köszönjük a megfejtéseket!

***

A nevet e-mailben küldd el nekünk (szinhazblog@gmail.com), ha esetleg kommentelni is kedved támad, plz a megfejtést NE írd oda. Az e-mailben a válaszon kívül tüntess fel egy nick vagy igazi nevet, amivel nyertesként szerepelni szeretnél. Az e-mailt május 21-én délelőtt 10-ig küldd el. A helyes választ beküldők között kisorsolt 2x2 jegyet köszönjük a Katonának.

süti beállítások módosítása