„Magyarország nem volt, hanem lesz" - KOMA premier

2011, Magyarország. Fehér Vince, az Animus színházi csoport vezetője magánéleti és szakmai válságba kerül. Csapatától megvonják az állami támogatást, barátnőjével mintha két külön bolygón élnének egy ideje. A belső káoszt kinti zűrzavar is erősíti: az utcán megkövesedett eszmék mögé elbarikádozott csoportok harcolnak egymással évek óta, és nem akarják abbahagyni.

 

DSC_0077

Az emberélet útjának felén Fehér Vince sűrű erdőbe téved

 

Az emberélet útjának felén Fehér Vince sűrű erdőbe téved, ahonnan nehéz kikeveredni ép elmével. Kísérti a múlt, megőrjíti a jelen és elriasztja a jövő. Közben olyan egyszerű kérdésekre keresi a választ, hogy mi a szerelem, hogy mitől önsorsrontók a magyarok, és hogy hol úszott el az elmúlt húsz évben a normális élet lehetősége.

Garaczi László darabja pillanatfelvétel napjaink Magyarországáról. A képen rajta vagyunk mi, barátaink, szomszédaink, vezetőink, a háttérben állnak őseink és történelmünk apraja-nagyja – a sarokban pedig ott figyel, egybetartva a széttartó tömeget, a nagy magyar pulikutya.

 

Garaczi László a darabról:

"Amikor a Komások megkerestek, már írtam egy "alapot". Egy évvel ezelőtt indultak a komolyabb beszélgetések, megvitattuk a lehetséges témákat. Arra jutottunk, hogy  megpróbálunk a politikához, Magyarország elmúlt húsz évéhez, következő 100 évéhez közeledni. A Tizedik gén erre az őrületre utal, ami itt megy... A tizedik, egy ellenséges gén, ami a magyarság géntérképét meghatározza. A darabban elég dominánsan megjelenik egy szerelmi vonal, ugyanakkor a társadalmi feszültségek stilizáltan tematizálódnak benne. Most, a darab bemutatója előtt pozitív szorongás tölt el, bízom a Komában, a Keszégben, a dramaturgban is és a darabban is póbálok bízni, tehát nem hinném, hogy olyan rossz lesz."

 

DSC_0242

 

KOMA

GARACZI LÁSZLÓ: A TIZEDIK GÉN

 

Szereplők:

Fekete Zsolt, Jaskó Bálint, Lass Bea, Mohai Tamás, Polgár Péter, Szabó Vera, Valcz Péter, Vékes Csaba, Zrinyi Gál Vince

Díszlet: Cziegler Balázs

Jelmez: Sinkovics Judit

Zene: Márkos Albert

Zenekar: G.Szabó Hunor, Márkos Albert, Zságer-Varga Ákos

Dramaturg: Ari-Nagy Barbara

Koreográfus: Gergye Krisztián

Műszaki vezető: Mervel Miklós

Asszisztens: Szabó Julcsi

Rendező: Keszég László

 

Bemutató előadás: 2011. szeptember 24. szombat, 19.30 óra

További előadások: 2011. szeptember 25. vasárnap, 19.30 óra

 

JEGYINFORMÁCIÓ:

Telefon: +36-30-932-5650

E-mail: jegy@fugeprodukcio.hu

HELYSZÍN: KOMA Bázis - Budapest XV. kerület, Ady Endre u. 31-33.

Külön köszönet Kelebiának és a Patocskai családnak

A produkció támogatói:

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat, Nemzeti Kulturális Alap, Előadóművészi Jogvédő Iroda, FÜGE


süti beállítások módosítása