Huszár Zsolt halálára - Verset írt színészkollégája

Papp Zoltán, az Új Színház művésze saját verssel emlékezett meg a tragikus balesetben elhunyt Huszár Zsoltról. Márta István színházigazgató elmondta, hogy mindig vidáman és új, kreatív tervekkel nyitották meg az évadot, most viszont gyászolnak.

Huszár Zsolt halálára

(Papp Zoltán)

Szegény öcsém, te gazdagabb minálunk,

üzenj nekünk, ha tudsz, ha még lehet!

Nevess ki! Bambán és riadtan állunk.

Nekünk nagyon kellett az életed.

 

Kellett a hit, hogy „semmit sem feladni!”

Kellett a mindent elsöprő erő.

Kellett a hit, hogy tudjunk élni, halni.

Szegény öcsém, kicsit még bújj elő.

 

Ne rejtőzz még el! Van még mit beszélni.

Hiába szórtál ránk ezernyi színt?

Talán nem tudtunk mindent megjegyezni.

Mondd el még egyszer. Hadd halljuk megint.

 

Ne hagyj kihűlni, megnyugodni csendben,

halkabban sírni azt, hogy szenvedünk,

már csak motyogni azt, hogy „lehetetlen”.

Szegény öcsém, kicsit még légy velünk.

papphuszar

Papp Zoltán és Huszár Zsolt

Huszár Zsolt tragikus halálával egy darabot levesznek, egy megvalósulása kérdéses, a többit új színészekkel megoldják az Új Színházban, derült ki az évadnyitón.

Márta István színházigazgató elmondta, hogy mindig vidáman és új, kreatív tervekkel nyitották meg az évadot, most viszont gyászolva kénytelenek. Huszár Zsoltot péntekről szombatra virradóra ütötte el biciklijén a villamos, a helyszínen meghalt. Hét éve Bubik István autóbalesetben hunyt el, akkor is az összefogás segített.

Az őszi műsorrend már kialakult, ezért különösen nehéz helyzetben vannak a színházban. Huszár Zsolt a 2011/12-es évadban sok fontos szerepet kapott volna. Az biztos, hogy leveszik a Keleti Pu. című előadást, a Coriolianus előadást a rendező Huszár Zsoltra építette, így nem tudni, mi lesz az előadással, ez a rendezői koncepciótól is függ. A Varázshegyet bemutatják, és a Huszár Zsolt főszereplésével tervezett Jadviga párnáját is megvalósítják, ebben Ondrist alakította volna a színész.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Hétfő este megemlékezést és virrasztást tartottak Huszár Zsolt emlékére. Kollégái és barátai még mindig értetlenül állnak az Új Színház negyvenéves színészének halála előtt. Szabó Győző szerint ilyen hőfokon ...»



süti beállítások módosítása