Színházat a Trefortba! - Gyűjtés indult

A Trefort diáksága színházra gyűjt.

szinhazat

A Trefort közölte:

"A Trefort diáksága és tanári kara szinte nap mint nap szembesül az épület legnagyobb korlátjával: a nagy közösségi tér hiányával. A hétköznapokon túl ünnepeink és más, hagyományos (és nem hagyományos) rendezvényünk is megsínyli, hogy az iskola kizárólag az udvaron tud összegyűlni. Ha tehetnénk, terjeszkednénk jobbra-balra, felfelé vagy akár a föld alá is - de nem tehetjük. Az egyetlen lehetőségünk, hogy meglévő tereinket alakítjuk át, hogy azok minél inkább alkalmassá váljanak az egész iskolát megmozgató programok befogadására - és így minél kevesebbszer kelljen külső helyszíneken vendégeskednünk.

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy egyik büszkeségünket, az iskolai Színjátszó Fesztivált a korábbi helyszínek (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Ódry Színpad) helyett a 2011/2012. tanévben saját falaink között rendezzük meg. Bár színháztermet nem tudunk néhány hónap alatt építeni, színházi teret létre tudunk hozni.

Ebben az évben a Színjátszó Fesztivál előadásainak nagy része a földszinti nagytanáriban, kisebb része (talán) az iskola más tereiben - osztályteremben, tornateremben, a pincében vagy éppen folyosókon - kerül bemutatásra. Ehhez azonban anyagi lehetőségeinket messze meghaladó kezdeti beruházásra van szükségünk: ehhez kérjük támogatásukat.

Mit szeretnénk most? Világítástechnikát - színházi lámpákat, fényerőszabályzót. Mobil színpadot - a jelenlegi, hordozható dobogóink kiegészítését.

Függönyöket - hogy könnyen elvarázsolhassuk a falainkat.

Mit szeretnénk később? Szeretnénk, ha modern színháztermünk lenne, ami akár tantermek összenyitásával, akár a nagytanári gyors átalakításával (kihúzható nézőtér) elérhető lenne. Szeretnénk, hogy a hétköznapoktól csak néhány mozdulat válassza el a színházi teret.

Nem fogunk tudni néhány hónap alatt mindent megvalósítani. De az, hogy meddig jutunk az álmaink felé vezető úton, csak Önöktől függ. Jelenlegi terveink megvalósításához körülbelül egymillió forint értékű beruházásra van szükség. Ez csak az Önök segítségével sikerülhet. Kérjük, tekintsék meg, hogyan segíthetnek.

Kérjük, támogassák a Trefort Színház projektet!"

Arról, hogy tart a gyűjtés és mi valósul meg a tervekből itt kiderül.

süti beállítások módosítása