Kiderülnek az Operettszínház kulisszatitkai

A Budapesti Operettszínház kulisszatitkairól öt részes összeállítást készített a Kossuth Rádió A hely című új sorozatában!

operett

Hallgassa meg a sorozat első részét!

Akár egy nagyüzem, úgy működik a Budapesti Operettszínház: Csárdáskirálynő felújító próba a Kamarateremben, a Szépség és a szörnyeteg táncpróbája a Házi színpadon, a Kaukázusi Krétakör felolvasó próbája a Zenekari próbateremben, a Szerdán tavasz lesz táncpróbája a baletteremben, a műszaki stáb indulása Münchenbe busszal, és mindez egy átlagos hétfő délelőtt programja. 

Hallgassa meg a sorozat második részét!

Vajon belefér-e Farkas Erika lába Lukács Sándor vagy Lehoczky Zsuzsa lábnyomába? És kik lesznek a jövő sztárjai a nagy sikerű Rómeó és Júlia előadásban?És ki készíti a legszebb kesztyűt, vagy kalapot a primadonnának? Vajon milyen zenét játszik a zenekar a Kaukázusi krétakör című darabban? Ezek is kiderültek az Operettszínház kulisszatitkait bemutató sorozat második adásában.

Hallgassa meg a sorozat harmadik részét! Vajon milyen lehet a takarásból egy előadás? Mi látható az ügyelő képernyőjén? Hány másodperc alatt öltözik át a színész a függöny mögött? Miből van a kellék káposzta? Hogyan motorozik be a két szubrett a színpadra? Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjének kulisszatitkai A hely sorozatának harmadik adásában.

Hallgassa meg a sorozat negyedik részét!

Folyik az előadás, a rádió munkatársai pedig a színre lépő művészekkel beszélgetnek a függöny mögött, Csonka Andrással és Verebes Istvánnal. Itt van a rendező is, Béres Attila, aki gyakran beugrik megnézni az előadást. A szünet után kiosztják az Operett napi díjakat. Együtt örülünk a díjazottakkal.



Hallgassa meg a sorozat ötödik részét!

Egy „Szép nyári napon” járunk az Operett Színházban, paradicsomos ládák és mikroportok között. A sminkszobában kiderül, mi kerül a paróka alá, miért lesz kopasz Csonka András, mitől lepődtek meg a román színészek, és ki lesz a fővárosi művésznő a második felvonásban.

További videók itt találhatók

 Forrás: Kossuth Rádió

süti beállítások módosítása